BUNYOLS DE BACALLÀ

Aquí teniu la recepta dels bunyols de bacallà!  Es poden consumir com aperitiu o també com a plat principal.
Potser trobareu gent que els fa amb uns altres ingredients, però aquests són amb patata, i és que així cundeixen més.  I no perquè portin patata ha de ser més bast el bunyol, tot al contrari, ha quedat una pasta molt fina i bona.
Tampoc us preocupeu si no queden aquells bunyols perfectament rodons com els de compra, recordeu que l'important és el sabor!








INGREDIENTS:
  • 300g aprox de patates
  • 2 talls de bacallà dessalat (molt més cómode del que venen tallat a trossos i dessalat)
  • 1 dent d'all picada
  • Julivert picat
  • 1 o 2 ous
  • 1 cullerada de Maizena


PROCEDIMENT:

  • Pelem, trossegem i fiquem a bullir les patates. Recordeu de salar l'aigua per bullir les patates!

  •  Un cop ben toves, les escorrem i les fiquem en un bol on les trinxarem amb l'ajut d'una forquilla. Volem que quedi un puré ben fi.

  • Afegim la dent d'all i el julivert tot ben picat. Mesclem i afegim el bacallà dessalat i esmicolat ben petit.
 



     
  • Afegim a la mescla els ous i la cullerada de Maizena i ho batem tot conjuntament. Ens ha de quedar una pasta fina i lligada. Comprovem la condimentació i la reajustem al gust.


  • Escalfem oli abundant en una paella i quan sigui ben calent donar forma de bunyol a la pasta. Per donar la forma ho farem amb l'ajut de dos culleres, així ens quedarà més "arrodonidet".
L'oli calent és la clau per a que ens quedi un arrebossat ben cruixent.
 

  • Retirarem del foc quan estiguin ben dauradets. Els posarem a sobre de paper absorbent per treure l'excès d'oli.

  • I llestos! Servir-los recent acabats de fer, ja que sinó perdran aquell toc cruixent.

Com a plat ho podem acompanyar amb una mica de tomàquet...



Que aprofiti!