Aquí teniu la recepta dels bunyols de bacallà! Es poden consumir com aperitiu o també com a plat principal.
Potser trobareu gent que els fa amb uns altres ingredients, però aquests són amb patata, i és que així cundeixen més. I no perquè portin patata ha de ser més bast el bunyol, tot al contrari, ha quedat una pasta molt fina i bona.
Tampoc us preocupeu si no queden aquells bunyols perfectament rodons com els de compra, recordeu que l'important és el sabor!
INGREDIENTS:
Com a plat ho podem acompanyar amb una mica de tomàquet...
Potser trobareu gent que els fa amb uns altres ingredients, però aquests són amb patata, i és que així cundeixen més. I no perquè portin patata ha de ser més bast el bunyol, tot al contrari, ha quedat una pasta molt fina i bona.
Tampoc us preocupeu si no queden aquells bunyols perfectament rodons com els de compra, recordeu que l'important és el sabor!
INGREDIENTS:
- 300g aprox de patates
- 2 talls de bacallà dessalat (molt més cómode del que venen tallat a trossos i dessalat)
- 1 dent d'all picada
- Julivert picat
- 1 o 2 ous
- 1 cullerada de Maizena
PROCEDIMENT:
- Pelem, trossegem i fiquem a bullir les patates. Recordeu de salar l'aigua per bullir les patates!
- Un cop ben toves, les escorrem i les fiquem en un bol on les trinxarem amb l'ajut d'una forquilla. Volem que quedi un puré ben fi.
- Afegim la dent d'all i el julivert tot ben picat. Mesclem i afegim el bacallà dessalat i esmicolat ben petit.
- Afegim a la mescla els ous i la cullerada de Maizena i ho batem tot conjuntament. Ens ha de quedar una pasta fina i lligada. Comprovem la condimentació i la reajustem al gust.
- Escalfem oli abundant en una paella i quan sigui ben calent donar forma de bunyol a la pasta. Per donar la forma ho farem amb l'ajut de dos culleres, així ens quedarà més "arrodonidet".
L'oli calent és la clau per a que ens quedi un arrebossat ben cruixent.
- Retirarem del foc quan estiguin ben dauradets. Els posarem a sobre de paper absorbent per treure l'excès d'oli.
- I llestos! Servir-los recent acabats de fer, ja que sinó perdran aquell toc cruixent.
Que aprofiti!