CANELONS D'ESTIU

A ple estiu i amb aquesta calor que fa no apeteix tan el menjar calent, ni tampoc ficar-nos a cuinar! És per això que us deixo la versió estiuenca dels canelons, una recepta ben fresqueta. Els ingredients per al farcit poden ser varis, jo he utilitzat els que més a mà tenia, però podeu fer volar la imaginació i fer una altra versió la mar de bona.





INGREDIENTS:

  • 1 capsa de làmines de canelons
  • 2 llaunes de tonyina
  • 3 ous durs
  • 4 palets de cranc
  • 1 pot d'olives rellenes
  • Pastanaga ratllada
  • Maionesa casolana o de pot
Pareu compte amb la maionesa, que som a l'estiu!

PROCEDIMENT:

  • Seguim les instruccions de l'envàs de les làmines de canelons. Alguns es bullen i d'altres es remullen amb aigua. Jo els he ficat a remull i al cap d'una hora els he extès damunt un drap net per a que no estiguin tan xops. Però mentrestant està a remull avançem feina i anem a per la pasta.

  


  • Aboquem la tonyina a un bol i la esmicolem.

  • Seguidament afegim els palets de cranc, l'ou dur, les olives, i la pastanaga tot fet a trossets. (Guardeu-se algunes olives i un rovell d'ou per decorar si voleu)




  • Tirem una o dos cullerades de maionesa, remenem bé i ho passem pel turmix per fer una pasta més homogènia.




  • És l'hora de muntar el canaló! Posem una mica de pasta a sobre de cada làmina de canaló, ni molta ni massa poca (el canaló s'ha de poder tancar), i enrotllem un per un fins tenir-los tots.




  • Els disposem en una safata o plat...


... i els recobrim amb maionesa per sobre. Això va al gust, si no li voleu ficar tanta doncs no li fiqueu.
I una mica decorat sembla qe entri millor a la vista no? podeu ficar el que tingueu: olives, ou dur, pebrot, pastanaga...




  • Ho guardem a la nevera fins al moment mateix de consumir.




Que aprofitin!