PASTÍS FRESC DE PA DE MOTLLE

Després de bastant temps sense publicar res (he tingut un estiu força ocupat), tornem a posar-nos en marxa amb el blog! Aquest tipus de pastís és molt pràctic i sempre queda bé, a més ens anirà genial per una menjada informal o per a pendre'l fora de casa en una carmanyola.
Aquest el vaig fer per portar-lo al sopar de fresca al carrer, i tots van dir que estava molt bo. Hauré de pensar en fer-lo pel sopar de l'any vinent!

Com moltes vegades he dit, no hi ha una única versió de cada recepta, jo el vaig fer així perquè em va semblar que quedaria ben bo, però s'hi pot ficar altres ingredients (salmó, anxoves, gambes, pernil, etc), tot és qüestió de provar-ho i de gustos.






INGREDIENTS:

No he ficat la quantitat de cada ingredient que es necessita  perquè pot ser variable. Tot depèn de si fareu servir un motlle més gran o més petit.

  • Pa de motlle sense crosta
  • Maionesa (ja sigui casolana o de compra). Si teniu algun dubte sobre com fer-la casolana aquí us deixo el procediment MAIONESA CASOLANA
  • Tomàquets ratllats
  • Talls finets de formatge
  • Enciam
  • Olives verdes farcides d'anxova
  • Llaunes petites de tonyina
  • Ous durs
  • Palets de cranc
  • Primentó roig
  • Tomàquets cherry i olives negres per guarnir (opcional)



PROCEDIMENT:


  • Abans de tot, s'han de bullir els ous. Poseu l'aigua natural i els ous en una cassola, a foc mig durant 15 min. Un cop bullits els deixem refredar i reservem.

  • Preparem la safata que utilitzarem per fer el pastís. Tant i fa si el feu més gran o més petit, però que sigui rectangular o quadrat. Jo he utilitzat una safata d'alumini rectangular.
  • Forrarem amb paper film el  fons de la safata, fent que sobresurti per les vores, així desprès ho podrem tapar.


  • Us aconsello que abans de començar prepareu els farcits que necessitarem, així desprès ens serà més ràpid.
FARCIT 1: Tomàquet i formatge. Ratllem els tomàquets i ho reservem.

FARCIT 2: Enciam i olives. Piquem l'enciam i les olives tot ben petit. Posem una cullerada de maionesa, barregem i reservem.

FARCIT 3: Tonyina i ou dur. Ratllem els ous durs i ho barregem amb la tonyina. Reservem.

FARCIT 4: Primentó roig i palets de cranc. Piquem el primentó i els palets de cranc ben petits. Posem una cullerada de maionesa, barregem i reservem.

  • I ara ja sí, començem a fer el pastís! Posem la primera capa de pa de motlle, que quedi tot el fons de la safata cobert. Talleu alguna llesca si cal.

  • Muntem el pa amb la maionesa, com si untessiu una torrada amb mantega. Per al farcit de dins he utilitzat maionesa de compra. I tot seguit repartim el farcit. Els talls de formatge i el tomàquet ratllat a sobre.


  • Posem una altra capa de pa de motlle, escampem la maionesa i posem el farcit de l'enciam i les olives.


  • Una altra capa de pa de motlle, la maionesa escampada i el farcit de tonyina i ou dur.



  • Una altra capa de pa de motlle, una mica de maionesa escampada i l'últim farcit de primentó roig i palets de cranc.

  • Acabarem amb una capa de pa de motlle sense maionesa. Ho taparem amb el paper film i cap a la nevera un parell d'hores. I si és més estona millor!


  • Ho traurem de la nevera just una estoneta abans de servir. Busqueu una safata que us capigui el pastís. Poseu la safata al damunt de l'altra i gireu-ho amb cura.



  • Escamparem maionesa per sobre i per les vores. Aquí sí que he utilitzat maionesa feta de casa! Trobo que la mica d'all que porta la maionesa casolana hi queda millor.

  • Ho decorarem amb el que tingueu més a mà. Jo he posat tomàquets cherry partits per la meitat i olives, però podeu posar primentó escalivat, anxoves, ou dur... feu servir la imaginació! I llest! Heu vist que fàcil?




Que aprofiti!