COCA DE IOGURT AMB TROSSETS DE XOCOLATA

La clàssica coca de iogurt, aquella que és coneguda per tothom. Ens servirà per esmorzars, berenars, aniversaris, quedades amb amics... De fet aquesta la vaig portar a la feina el dia del meu aniversari. D'una cosa n'estic segura, i es que no falla mai, sempre triunfa!





INGREDIENTS:

Utilitzarem el pot de iogurt com a mida per ficar el sucre i la farina.

  • 1 iogurt natural
  • 3 ous 
  • 3 pots (de iogurt) de farina
  • 2 pots (de iogurt) de sucre
  • La ratlladura d'1 llimona i un xorret de la llimona exprimida
  • 1 sobre de llevat químic (Royal)
  • 1 cullerada d'oli de girasol
  • Una rajola de xocolata


MATERIAL A UTILITZAR:

  • Batedora elèctrica o manual. Amb l'elèctrica anirem molt més ràpid i no ens cansarem tant,
  • Una safata per al forn
  • Paper de forn


PROCEDIMENT:

  • Abans de començar prepararem tots els ingredients que utilitzarem, així desprès ens resultarà més fàcil i amb un moment ho tindrem llest.


  • Engeguem el forn, així ja es va escalfant.

  • Agafarem la farina i amb l'ajuda d'un colador o tamís, la tamisarem per tal que ens quedi més fineta.


  • També ratllarem la pell de la llimona i afegirem una miqueta de suc exprimit (no molt que sinó es notarà massa al gust).


  • I ara ja sí, anem a per la coca. En un bol batem els ous amb la batedora.


  • Tot seguit i sense parar de batrer , afegim el sucre, ...


  • El iogurt...


  • A poc a poc, la farina...


  • La cullerada d'oli, la raspadura de llimona, i finalment el Royal.


  • Quan creiem que està tot ben batut, ja ho podrem ficar a la safata juntament amb el paper de forn.


  • Per fer la coca sola, fins aquí arribaria el procediment. Només ho caldria posar al forn el temps pertinent i llestos. Jo he optat per afegir una mica de xocolata, però això ja és cosa vostra. S'hi pot afegir crema, cabell d'àngel, fruita...el que vulgueu! Algun dia que la faci diferent ja penjaré les fotos.

  • Per a la xocolata agafem la rajola i la trossegem amb un ganivet. Que no siguin trossos molt grans, però que tampoc ens quedi pols. Ho repartim per sobre de la pasta i tirem una miqueta de sucre per sobre.

  • I anem al forn que haurem escalfat previament. Aquesta coca amb 25 minuts i 170ºC en va haver prou, però ja sabeu que això dels forns és una mica orientatiu. Per saber-ho exactament, punxeu amb una vareta de ferro, si la vareta surt neta, la pasta ja estarà cuita.


  • Deixem refredar abans de consumir. Un cop freda tirem una mica de sucre per decorar. I ja la tenim llesta!



Que aprofiti!