CARAMEL LÍQUID PER A POSTRES

El caramel liquid té una elaboració molt fàcil i ràpida. En uns minuts obtindrem un caramel líquid casolà amb un sabor i textura com el de compra. Això sí, molt de compte amb el sucre ja que agafa altes temperatures i ens podem cremar!!

Es pot utilitzar per una gran varietat de coses: flams, gelats, pastissos, pudings, etc. A més, com que el sucre se'ns aguantarà bé bastant de temps, ho podem guardar en flascó de vidre ben tancat per quan es necessiti.

Jo he ficat les quantitats per uns 200 mL de caramel líquid, si en voleu més o menys quantitat ajusteu les quantitats variant els ingredients en idèntica proporció a la recepta original.








INGREDIENTS:

  • 200g de sucre
  • Unes gotes de llimona exprimida
  • 1 got d'aigua (quantitat aproximada, tot i que us en sobrarà)




PROCEDIMENT:

  • Posem a calentar el got d'aigua, ja sigui en una cassola o directament el got al microones.

  • Posem el sucre, les gotes de llimona i 4 cullerades d'aigua a la cassola.

  • Amb el foc més aviat baix, anem remenant. El sucre es dissoldrà i comensarà a bullir, però no us preocupeu, seguim remenant...

  • ... Fins que agafi el color característic (un color marronós) i la textura viscosa pròpia del caramel.

  • Afegir una per una 6 cullerades de l'aigua calenta. Compte que esquitxa una mica i el sucre està molt calent! Remenem una mica amb el foc al mínim i ja podem parar el foc.

  • Deixem refredar i ja el tindrem llest per utilitzar per a qualsevol postre o simplement per decoració.