AMANIDA FREDA DE PATATA

Comença la calor i també els menjars freds! Aquest és un plat d'estiu on pots utilitzar els ingredients que tinguis per casa o més et vinguin de gust.

Vaig pensar de macerar les patates el dia abans per veure si agafaven el regust del vinagre i la veritat és que va quedar com m'esperava. No passa res si no ho feu el dia abans, la patata és bona amanida al moment, però si teniu temps proveu-ho.





INGREDIENTS (4-5 persones):

  • 1 kg de patates
  • 1 pot d'olives farcides
  • 1 pot de primentó roig escalivat
  • 3 ous durs
  • Maionesa (ja sigui de pot o casolana). Cliqueu a sobre de l'enllaç per veure la recepta maionesa casolana
  • Vinagre
  • Oli d'oliva
  • Sal

PROCEDIMENT:

  • El dia abans o unes quantes hores abans, bullim les patates amb la pell. Veureu que estan ben cuites quan les punxeu amb un punxó i estiguin toves. Les retirem de l'aigua i les deixem refredar.

  • Un cop fredes les pelem i les tallem a rodanxes d'un centímetre aprox. Les escampem en una safata i les amanim amb un bon raig de vinagre, oli i sal. Si us queda més d'una capa (com a mi), mireu que a l'hora d'amanir agafeu totes les patates. Cobrim la safata amb paper film per tal de protegir de qualsevol olor de la nevera. I cap a la nevera! Les deixem macerar unes quantes hores (si és d'un dia per l'altre millor), ja que ens interessa que agafin el sabor del vinagre i l'oli.


  • Tallem a trossets les olives, les tires de primentó escalivat i un ou dur. A part, també ratllem dos ous durs que ens serviran per guarnir una mica.



  • I ara ja podem muntar el plat. Com veieu, no té cap secret. Disposem les patates a la base del plat. I a sobre una mica del farcit.



  • Una altra capa de patates i una mica més de farcit. I per sobre una mica d'ou ratllat.


  • Com que la patata ja l'hem amanit anteriorment, ara ja no fa falta. Si voleu ho podeu acompanyar amb una mica de maionesa, us deixo l'enllaç amb la recepta. Recordeu que estem a l'estiu, així que compte amb les salses que porten ou cru! I res més, que aprofiti!