ALETES DE POLLASTRE AL FORN

Aquesta vegada una recepta ben útil per al dia a dia. No us passa que moltes vegades no sabeu que fer per dinar o per sopar? O que aneu amb pressa? O que simplement després d'un dia dur a la feina el que menys apeteix és cuinar? És normal, a nosaltres els dies entre setmana ens passa sovint. És per això que intentem cuinar coses que no ens hi calgui trencar gaire el cap i sobretot que poguem aprofitar al màxim el temps (que vida solo hay una). Aquestes aletes no tenen cap secret, les especiem al gust, les deixem aproximadament una hora al forn i ja les tenim llestes. I a més, juntament amb una amanida o qualsevol altra cosa per acompanyar ja tenim preparat el tupper de l'endemà.


LES MEUES ANOTACIONS...

- A mi no m'agrada massa trobar-me la pell sola del pollastre per això li trec. Val, no sé si m'he explicat bé. Desprès ho veureu millor a les fotos.

- Aquesta recepta la podeu utilitzar perfectament amb cuixes de pollastre o contracuixes. Teniu amb compte que el temps de cocció serà més elevat.

- No em cansaré de repetir-ho que cada forn és un món. Els temps que jo us he escrit són els que he utilitzat per coure les meues aletes,  però clar està que el temps pot variar una mica per a més o per a menys.

- Les espècies no tenen per que ser les que jo he utilitzat. Jo mateixa a vegades les canvio. 

- El Ras el Hanout és una barreja d'herbes i espècies àrabs que s'utilitza per adobar carns o per al cus-cus. Al paquet que tinc jo diu que porta coriandre, cúrcuma, comí, pebre negre, pebre de Caiena, gengibre, fenoll, julivert, all, comí de prat, fenigrec i sal. A nosaltres ens agrada perque li dóna un toc especiat, però utilizeu-lo en moderació si no us voleu carregar el plat. En podeu trobar en grans supermercats o en botigues especialitzades.

- Manies meues, però si les aletes han de servir com a plat principal no les parteixo. Ara, si les aletes les utilizaré com a "pica-pica", les parteixo en dos que així són més apetitoses. 

- A vegades acompanyem les aletes amb salsa de yogur. Hi queda la mar de bé! Encara no tinc la recepta penjada, però no patiu que tot arribarà.


INGREDIENTS:

  • 10 aletes de pollastre
  • Pebre (mix de pebres)
  • Pebre vermell dolç
  • Llorer mòlt
  • Una culleradeta de café de Ras el Hanout
  • Julivert picat
  • Oli d'oliva
  • Sal

PROCEDIMENT:
  • Posarem a escalfar el forn a 190ºC.
  • I aquí volia arribar. Del que us parlava al primer punt de les anotacions... Amb un ganivet traurem la part de la pell que sobra a l'articulació.
  • Bé, us estareu dient que no es que canvïi molt, però jo veig una gran diferència. Per suposat que aquest pas és opcional.
  • Ficarem les aletes en un bol i afegirem les espècies al gust. El mix de pebres, el pebre vermell dolç, el llòrer mòlt, la culleradeta de Ras el Hanout, sal i per últim un bon raig d'oli d'oliva.

  • Ho barrejarem tot amb una espàtula o directament amb les mans. Que s'impregnin bé les espècies amb l'oli.

  • Les ficarem a la safata en que aniran al forn i espolverejarem una mica de julivert picat per sobre. Jo les he ficat amb la pell a sobre. Desprès ja les girarem.
  • I cap al forn a 190 ºC amb calor a dalt i baix durant 15 minuts.
  • Passat aquest temps girarem les aletes, espolverejarem una mica més de julivert picat per sobre i una altra vegada cap al forn. Si veieu que queda sec hi podeu afegir una rajolí d'oli d'oliva per sobre o fins i tot unes gotes d'aigua o de vi.
  • Passats uns 20 minuts aproximadament, traurem les aletes del forn. 

  • Apujarem la temperatura del forn a 230ºC. Tornarem a girar les aletes, de manera que quedi la part de la pell a sobre. Les tornarem a ficar una estona al forn amb aquesta temperatura més alta. A mi m'agraden torradetes per sobre, així que les he tingut 15 minuts. Però una cosa us dic, encara que les haguessa tingut 20 minuts no li hagués anat malament. Del que us parlava abans que sempre porto pressa jeje.

I ja ho tenim! Bon profit!

I si us animeu, aquí teniu l'enllaç d'altres receptes amb aletes: