Les ametlles garrapinyades, aquelles que en proves una i no pots parar. S'ha de dir que semblava fàcil, però costa una mica agafar el truquillo (no us preocupeu si la primera vegada no surten com voldrieu, la intenció és el que compta), de fet a mi m'han arribat a surtir un bon nyap, i finalment potser no han surtit unes tradicionals ametlles garrapinyades, però bones ho eren un rato.
INGREDIENTS:
- Tingueu paciència al remenar encara que veieu que allò no avança, a mi la primera vegada em va passar que les vaig deixar a meitat fer.
- Utilitzeu cullera de fusta i compte amb les cremades de sucre.
- Al no poder parar de remenar algunes fotos no les vaig poder fer, així que he intentat explicar-ho el millor possible.
INGREDIENTS:
- 1 tassa de sucre
- 1 tassa d'aigua
- 1 tassa d'ametlles crues ben plena
PROCEDIMENT:
- Posem al foc una paella o una cassola amb les ametlles, el sucre i l'aigua.
- Amb una cullera de fusta (que no sigui de ferro perquè us cremareu!), anem remenant a foc viu. Veurem que l'aigua comensa a bullir i es formarà com una espuma. S'anirà formant l'almívar. El temps que l'aigua tardi en evaporar-se depen de la temperatura.
- L'aigua s'evapora i ens queda el sucre sec (d'un color marronós) i les ametlles per separat, com arenoses. No deixem de remenar.
- És l'hora de baixar el foc i esperar que el sucre comensi a caramelitzar, es va adherint a l'ametlla. No deixem de remenar.
- El sucre es torna a desfer per l'escalfor, veureu que cada vegada costa més remenar. No volem el sucre líquid del tot, així que si veiem que es torna líquid traiem la cassola del foc uns segons, i l'hi tornem a posar, això si, anant remenant. No us espanteu si algunes ametlles peten, és normal.
- Acabarem el procès de caramelitzar quan tot el sucre s'hagi adherit a les ametlles i tinguin un color brillant.
- Aboquem les ametlles al damunt d'un paper vegetal, les separem perquè algunes s'enganxen. Les deixem refredar.
I ja està! Per guardar-les en un pot hermètic millor, encara que a meua casa al pot i van estar ben poc!