COC RÀPID AMB XOCOLATA

Encetem la secció de dolços amb un coc ràpid. Una recepta ben "ràpida" d'elaborar i que molts l'han fet a casa o se l'han menjat. Ja sé que hi ha moltes versions de fer un bon coc, però aquesta és aquella que trobes apuntada a la llibreteta de receptes de casa i que no pots deixar escapar.



INGREDIENTS:
  • 7 ous
  • 300g de sucre
  • 300g de farina
  • 1/2 got d'oli (got de cafè)
  • 1/2 got d'anís (got de cafè)
  • 1 got de llet (got de cafè)
  • 2 sobres de llevat químic (Royal)
  • Raspadura de llimona
  • Cacau en pols 
  • Xocolata de rajola

- Necessitarem una batedora, ja sigui manual o elèctrica. Això si, amb la batedora elèctrica anirem més "ràpid".
- La quantitat de pasta ha d'anar lligada amb el motllo o safata. La safata que he utilitzat és d'uns 25x35 cm.
- Aquest coc és amb xocolata ratllada i en pols, però s'hi pot ficar trossets més grossos de xocolata així es veuran un cop cuit. També s'hi pot ficar trossets de poma, cabell d'àngel...


PREPARACIÓ:
  • Preescalfem el forn , així desprès ja el tindrem calent.
  • Posem els ous en un bol i els batem. Afegim el sucre i ho batem. I així amb tots els ingredients (ous, sucre, farina, oli, anís, llet i llevat). A de quedar tot ben barrejat.
  • Afegim la raspadura d'una llimona.
  • A  continuació separem una mica de pasta de l'altra, més o menys la meitat.
  • A una l'hi afegim dos cullerades de cacau i remenem bé.

  • A l'altra  afegim xocolata ratllada.

  • Es l'hora de ficar-ho a la safata. Ficarem un paper vegetal o de forn per a que no se'ns enganxi el coc un cop cuit. Aboquem primer la pasta amb la xocolata ratllada.
  • I al damunt la pasta amb la xocolata en pols.

  • Ho posem al forn a mitja alçada a 180ºC. Jo ho he tingut uns 30 minuts, però cada forn és un món així que per saber-ho punxem la pasta amb un punxó i quan surti eixut és que ja està cuit.

  • Posem sucre i xocolata ratllada per guarnir, ho deixem refredar i llestos!

Ja tenim un bon esmorzar, berenar o ...  per qualsevol hora del dia!