GUISAT DE POTA AMB PATATES

Avui us presento les tires de pota o potón, que és molt paregut a una sèpia o calamar. I no, NO té res a veure amb la pota de porc! Potser no és tan conegut com el demés, però el sabor és força semblant al d'una sèpia i n'estic segura que als que ens agrada la sèpia, ens agradarà la pota. L'avantatge qué té és que és més econòmic, però a l'hora de cuinar-lo té una gran varietat de maneres. Aquest cop amb un guisat!



INGREDIENTS (per a 4 persones):


  • 1 kg de tires de pota

  • 2 cebes mitjanes
  • 3 pataques mitjanes
  • Pèsols
  • 1 dent d'all
  • Tomàquet triturat o 2 tomàquets ratllats
  • Un gotet de vi ranci
  • Llorer mòlt
  • Oli d'oliva i sal
  • Aigua
Per a la picada:
  • Una magdalena o dos galetes
  • Julivert 


PREPARACIÓ:

  • Posem un rajolí d'oli a la cassola. Quan estigui calent, posem a coure la ceba i l'all ben picats.

  • Quan la ceba vol començar a daurar-se tirem la pota que previament l'haurem tallat a quadrets no molt grans, però tampoc molt petits. Deixem coure uns 5 minuts. Veureu que treu suc.
  • Tirem 3 cullerades del tomàquet triturat (que agafi coloret) i deixem coure uns 5 minuts més. 

  • Serà l'hora de posar les patates tallades a daus a la cassola. Els daus no molt grans, més o menys com els quadradets de pota. Donem un parell de remenades.
NOTA: Si són patates que es desfan fàcilment es podran fregir a part, i s'incorporen quan veiem que la pota es veu cuita.

  • Afegim l'aigua preocurant que cobreixi les pataques, i també afegim el gotet de vi ranci i una mica de llorer mòlt. Ho deixem bullir.

  • S'afegeixen els pèsols i rectifiquem de sal. Tapem i deixem bullir uns 15-20 minuts fins que veiem que les patates i la pota estan ben tovetes.


Com que ha quedat bastant líquid i a mi m'agrada que sigui més salseta, he decidit fer una picada per espessir. Tan senzill com picar al morter una magdalena, una miqueta de julivert picat i dues cullerades del suquet del guisat. S'aboca a la cassola i remenem bé.


  • Deixem en ebullició uns 2 minuts més i llestos!









 Bon appétit!