Avui us presento les tires de pota o potón, que és molt paregut a una sèpia o calamar. I no, NO té res a veure amb la pota de porc! Potser no és tan conegut com el demés, però el sabor és força semblant al d'una sèpia i n'estic segura que als que ens agrada la sèpia, ens agradarà la pota. L'avantatge qué té és que és més econòmic, però a l'hora de cuinar-lo té una gran varietat de maneres. Aquest cop amb un guisat!
INGREDIENTS (per a 4 persones):
Bon appétit!
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 1 kg de tires de pota
- 2 cebes mitjanes
- 3 pataques mitjanes
- Pèsols
- 1 dent d'all
- Tomàquet triturat o 2 tomàquets ratllats
- Un gotet de vi ranci
- Llorer mòlt
- Oli d'oliva i sal
- Aigua
Per a la picada:
- Una magdalena o dos galetes
- Julivert
PREPARACIÓ:
- Quan la ceba vol començar a daurar-se tirem la pota que previament l'haurem tallat a quadrets no molt grans, però tampoc molt petits. Deixem coure uns 5 minuts. Veureu que treu suc.
- Tirem 3 cullerades del tomàquet triturat (que agafi coloret) i deixem coure uns 5 minuts més.
- Serà l'hora de posar les patates tallades a daus a la cassola. Els daus no molt grans, més o menys com els quadradets de pota. Donem un parell de remenades.
NOTA: Si són patates que es desfan fàcilment es podran fregir a part, i s'incorporen quan veiem que la pota es veu cuita.
- Afegim l'aigua preocurant que cobreixi les pataques, i també afegim el gotet de vi ranci i una mica de llorer mòlt. Ho deixem bullir.
- S'afegeixen els pèsols i rectifiquem de sal. Tapem i deixem bullir uns 15-20 minuts fins que veiem que les patates i la pota estan ben tovetes.
Com que ha quedat bastant líquid i a mi m'agrada que sigui més salseta, he decidit fer una picada per espessir. Tan senzill com picar al morter una magdalena, una miqueta de julivert picat i dues cullerades del suquet del guisat. S'aboca a la cassola i remenem bé.
- Deixem en ebullició uns 2 minuts més i llestos!