MACARRONS A LA BOLONYESA

Aquesta vegada va de pasta! La pasta és el meu plat preferit, acompanyada amb el que sigui és bona. En aquesta ocasió prepararem la salsa bolonyesa, una salsa típica italiana i potser una de les més conegudes. Es pot utilitzar per barrejar amb qualsevol tipus de pasta, o també per fer unes empanadilles, alberginies rellenes... Jo he utilitzat macarrons, que és el que tenia més a mà.


SALSA BOLONYESA

INGREDIENTS:

  • 500g de carn picada (he utilitzat salsitxa, ja que desprès s'ha de triturar)
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba gran o dos de mitjanes
  • 1 kg de tomàquets naturals pelats
  • 1 branqueta d'api
  • 1 got de vi negre
  • Llorer
  • Oli d'oliva
Amb aquests ingredients ens surtirà bastanta salsa. Però no patiu, perquè la podeu congelar i ja ho teniu preparat per qualsevol altre dia.

PREPARACIÓ:

  • Rentem i piquem les pastanagues, la ceba i l'api.
  • Peleu els tomàquets i talleu-los a 4 trossos. Un consell per pelar els tomàquets és escaldar-los primer amb aigua calenta, veureu que la pell surt sense cap problema.  
                                  
  • Sofregim la pastanaga, la ceba i l'api. Afegim llorer (jo l'he ficat mòlt) i deixem que es vagi fent el sofregit.




  • Incorporem la salsitxa i anem remenant fins que la carn canviï de color.

  • Incorporem els tomàquets i remenem.
  • Afegim el vi negre i deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts. Remenem de quan en quan i rectifiquem de sal.



  • Triturem amb la batedora el sofregit. Ens quedarà una pasta homogènia. I ja tenim la salsa feta.

MACARRONS


INGREDIENTS:
  • Macarrons ( o el tipus de pasta que vulgueu)
  • Aigua
  • Un raig d'oli
  • Formatge per gratinar


PREPARACIÓ:

  • Posar a bullir aigua abundant amb sal i un rajolí d'oli.
  • Quan bulli, tirem la pasta.
  • Ho deixarem bullir el temps que hi fiqui al paquet de pasta (uns 10 minuts aprox.).
  • Escorrem els macarrons i tirem aigua freda per a que no s'enganxin.
  • I emplatem.
  • Gratinats amb formatge, amb formatge sense gratinar o sense formatge, de qualsevol manera és bo!