Aquesta vegada va de pasta! La pasta és el meu plat preferit, acompanyada amb el que sigui és bona. En aquesta ocasió prepararem la salsa bolonyesa, una salsa típica italiana i potser una de les més conegudes. Es pot utilitzar per barrejar amb qualsevol tipus de pasta, o també per fer unes empanadilles, alberginies rellenes... Jo he utilitzat macarrons, que és el que tenia més a mà.
SALSA BOLONYESA
INGREDIENTS:
SALSA BOLONYESA
INGREDIENTS:
- 500g de carn picada (he utilitzat salsitxa, ja que desprès s'ha de triturar)
- 2 pastanagues
- 1 ceba gran o dos de mitjanes
- 1 kg de tomàquets naturals pelats
- 1 branqueta d'api
- 1 got de vi negre
- Llorer
- Oli d'oliva
Amb aquests ingredients ens surtirà bastanta salsa. Però no patiu, perquè la podeu congelar i ja ho teniu preparat per qualsevol altre dia.
PREPARACIÓ:
- Rentem i piquem les pastanagues, la ceba i l'api.
- Peleu els tomàquets i talleu-los a 4 trossos. Un consell per pelar els tomàquets és escaldar-los primer amb aigua calenta, veureu que la pell surt sense cap problema.
- Sofregim la pastanaga, la ceba i l'api. Afegim llorer (jo l'he ficat mòlt) i deixem que es vagi fent el sofregit.
- Incorporem la salsitxa i anem remenant fins que la carn canviï de color.
- Incorporem els tomàquets i remenem.
- Afegim el vi negre i deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts. Remenem de quan en quan i rectifiquem de sal.
- Triturem amb la batedora el sofregit. Ens quedarà una pasta homogènia. I ja tenim la salsa feta.
MACARRONS
INGREDIENTS:
- Macarrons ( o el tipus de pasta que vulgueu)
- Aigua
- Un raig d'oli
- Formatge per gratinar
PREPARACIÓ:
- Posar a bullir aigua abundant amb sal i un rajolí d'oli.
- Quan bulli, tirem la pasta.
- Ho deixarem bullir el temps que hi fiqui al paquet de pasta (uns 10 minuts aprox.).
- Escorrem els macarrons i tirem aigua freda per a que no s'enganxin.
- I emplatem.
- Gratinats amb formatge, amb formatge sense gratinar o sense formatge, de qualsevol manera és bo!