El típic pastís que ens recorda a la infancia, el que no pot faltar en un aniversari, el de tota la vida! T'has d'entretenir un parell d'horetes, però és molt fàcil de fer, a més, segur que no us fa quedar gens malament! S'aconsella fer-lo d'un dia per l'altre, així agafarà més el sabor de tots els ingredients. Vinga, a veure que us sembla!
INGREDIENTS:
Per l'estructura del pastís
INGREDIENTS:
Per l'estructura del pastís
- 2 paquets de galetes maria quadrades
- Llet
- 1 o 2 rajoles de xocalata per la cobertura
Per al farcit de xocolata
- 1 paquet de xocolata en pols (250g)
- 1 litre de llet
- 1 sobre de potax
Per al farcit de mantega
- 1 tarrina i mitja de mantega de les de 250 mg (us recomano la marca Tulipán)
- Sucre mòlt
- 2 rovells d'ou
PREPARACIÓ:
- Comensarem amb el farcit de xocolata, ja que volem que no estigui molt calent per no desfer les galetes. Posem el litre de llet, la xocolata en pols i el sobret de potax a la cassola i remenem bé fins eliminar els grumolls.
Encenem el foc i no parem de remenar fins que està prou espès. Penseu que necessitem una xocolata bastant espessa. Reservem.
- Anem a pel farcit de mantega. Fiquem en un bol la mantega, els dos rovells d'ou i el sucre. Barregem bé. Si no és prou dolç afegim una mica més de sucre.
- És l'hora de muntar el pastís! Agafeu la safata en el que el servireu i comensem!
Fiquem un plat ple de llet. Remullem les galetes a la llet una a una a mesura que l'anem utilitzant. Han de quedar ben remullades però no excessivament perquè es desfarien abans de posar-les a la safata.
- Anem posant les galetes una al costat de l'altra depenent de la mida que volem el pastís.
- Fiquem la primera capada de farcit. Us deixo triar quin voleu primer.
- Tornem a ficar una altra capada de galetes...
...i desprès fiquem el farcit de mantega.
- Anem repetint el procès fins arribar a l'altura desitjada. Jo vaig ficar 5 capades de galetes, però una més no haguès anat malament, el problema es que volia acabar amb mantega per posar la coberta de sobre amb xocolata.
- Passem a la cobertura de dalt, la que quedarà a la vista. Posem a una tassa la rajola de xocolata a trossets i un xorret de llet (poquet, desprès si veiem que queda molt espès ja en posarem un xorret més).
I al microones 20-30 segons. Remenem fins que està ben desfeta.
- Amb l'ajuda d'una cullera o espàtula anem recobrint la part de dalt i els costats.
- És el moment de decorar-lo. Cadascú a la seva. Jo he ficat boletes de colors i una mica del farcit de mantega que va sobrar.
El fiquem a la nevera fins el moment de menjar, mínim 2 hores . Si és d'un dia per l'altre millor, estarà més bo.
I llestos!