PASTÍS DE GALETES

El típic pastís que ens recorda a la infancia, el que no pot faltar en un aniversari, el de tota la vida! T'has d'entretenir un parell d'horetes, però és molt fàcil de fer, a més, segur que no us fa quedar gens malament! S'aconsella fer-lo d'un dia per l'altre, així agafarà més el sabor de tots els ingredients. Vinga, a veure que us sembla!







INGREDIENTS:

Per l'estructura del pastís
  • 2 paquets de galetes maria quadrades 
  • Llet
  • 1 o 2 rajoles de xocalata per la cobertura
Per al farcit de xocolata
  • 1 paquet de xocolata en pols (250g)
  • 1 litre de llet
  • 1 sobre de potax

Per al farcit de mantega
  • 1 tarrina i mitja de mantega de les de 250 mg (us recomano la marca Tulipán)
  • Sucre mòlt
  • 2 rovells d'ou

PREPARACIÓ:

  • Comensarem amb el farcit de xocolata, ja que volem que no estigui molt calent per no desfer les galetes. Posem el litre de llet, la xocolata en pols i el sobret de potax a la cassola i remenem bé fins eliminar els grumolls. 
          Encenem el foc i no parem de remenar fins que està prou espès. Penseu que necessitem una                 xocolata bastant espessa. Reservem.


  • Anem a pel farcit de mantega. Fiquem en un bol la mantega, els dos rovells d'ou i el sucre. Barregem bé. Si no és prou dolç afegim una mica més de sucre.





  • És l'hora de muntar el pastís! Agafeu la safata en el que el servireu i comensem!
Fiquem un plat ple de llet. Remullem les galetes a la llet una a una a mesura que l'anem utilitzant. Han de quedar ben remullades però no excessivament perquè es desfarien abans de posar-les a la safata.



  • Anem posant les galetes una al costat de l'altra depenent de la mida que volem el pastís.

                 

                                   


  • Fiquem la primera capada de farcit. Us deixo triar quin voleu primer.

        

   
  • Tornem a ficar una altra capada de galetes...



...i desprès fiquem el farcit de mantega. 



  • Anem repetint el procès fins arribar a l'altura desitjada. Jo vaig ficar 5 capades de galetes, però una més no haguès anat malament, el problema es que volia acabar amb mantega per posar la coberta de sobre amb xocolata.



  • Passem a la cobertura de dalt, la que quedarà a la vista. Posem a una tassa la rajola de xocolata a trossets i un xorret de llet (poquet, desprès si veiem que queda molt espès ja en posarem un xorret més).




I al microones 20-30 segons. Remenem fins que està ben desfeta.





  • Amb l'ajuda d'una cullera o espàtula anem recobrint la part de dalt i els costats.

.



  • És el moment de decorar-lo. Cadascú a la seva. Jo he ficat boletes de colors i una mica del farcit de mantega que va sobrar.



El fiquem a la nevera fins el moment de menjar, mínim 2 hores . Si és d'un dia per l'altre millor, estarà més bo.


I llestos!