Mireu que he trobat, pizzes sense forn! La massa es cou a la paella! Ja havia vist algun cop pizzes prefabricades coure-les en una paella, però fent la massa casolana mai! És ideal per aquells sopars improvitzats que no saps que fer i no disposes de molt de temps, perque tret del temps de repòs que necessita la massa, el demès és fa amb un moment. També podeu tenir la massa al congelador i treure-la unes hores abans.
Quan ho vaig veure vaig pensar que s'havia de provar a veure que en sortia, i aquí ho teniu. Ha quedat una pizza cruixent i bona que pots combinar-la amb els ingredients que vulguis. A veure que us sembla!
Podeu obtar per fer la massa més fina o menys, l'únic que haureu de tenir en compte el temps de cocció. Si la pizza és més fina estarà feta uns minuts abans.
INGREDIENTS:
A mi m'han surtit dos pizzes individuals i una de més petita.
PROCEDIMENT:
La de bolonyesa amb formatge
Quan ho vaig veure vaig pensar que s'havia de provar a veure que en sortia, i aquí ho teniu. Ha quedat una pizza cruixent i bona que pots combinar-la amb els ingredients que vulguis. A veure que us sembla!
Podeu obtar per fer la massa més fina o menys, l'únic que haureu de tenir en compte el temps de cocció. Si la pizza és més fina estarà feta uns minuts abans.
INGREDIENTS:
A mi m'han surtit dos pizzes individuals i una de més petita.
- 14 g de llevat químic (Royal)
- Una cullerada de sucre
- 240 ml d'aigua calenta (important que estigui calenta)
- 1/2 cullerada de sal
- 1 cullerada d'oli
- 350 g de farina aprox.
PROCEDIMENT:
- Comensem ficant en un bol la llevadura, el sucre i l'aigua calenta. recordeu que ha d'estar calenta! Veureu que sembla com un efervescent. Remenem.
- Afegim la sal i l'oli i tornem a remenar.
- Afegirem la meitat de la farina i batem bé.
- Afegim la resta a poc a poc, amassem amb les mans si fa falta. Sabrem que haurem acabat d'amassar quan queda una bola homogènia, que no s'enganxa a les mans o a l'espàtula.
- Deixem reposar la massa tapant el bol durant uns 30 minuts amb paper film o un drap net.
- Mireu que elàstica queda!
- Anem a donar-li forma, fiquem una mica de farina sobre la taula (o pedrís) i tallem un tros de pasta.
- Amassem una mica amb els dits donant forma de pizza a la massa.
- I passem al següent pas. Posem un xorret d'oli a la paella i l'escampem amb un tros de paper absorbent.
- Col·loquem al damunt la massa i l'acabem de moldejar.
- Ara fiquem els ingredients a sobre: una mica de tomàquet fregit escampat al damunt i el que nosaltres vulguem. Al fer-ne 3 ho he fet variat.
- Amb pernil dolç i formatge.
- Amb tonyina, xampinyons (cuits) i formatge.
- Amb salsa bolonyesa i formatge.
- Encenem el foc i tapem la paella amb un tap. Important tapar-la per a que es gratini! Ho deixem coure a foc baix durant uns 10-15 minuts. Podem anar vigilant la massa que no se'ns cremi de baix.
- Mireu com queda! La massa és cruixent!
La de pernil dolç i formatge
La de tonyina, xampinyons i formatge
La de bolonyesa amb formatge
Què? fan bona pinta no? Que aprofiti!