BRAÇ DE GITANO DE TARONJA

Avui va de postres! Un braç de gitano una mica diferent del que s'ha vist sempre, perque aquest no porta farcit.
Ja veureu que us quedarà un braç esponjós amb un gust intens a taronja. Està molt bo i segur que no trobeu a faltar cap tipus de farcit. Va, anem per feina!













INGREDIENTS:

  • 6 ous
  • 240g de sucre
  • El suc de 2 taronges exprimides
  • La ralladura de pell de les 2 taronges anteriors
  • 1 cullerada de farina
  • 120g de mantequilla





PREPARACIÓ:
  • Prepararem els ingredients i la safata que anirà al forn. Ha de ser rectangular, jo he utilitzat una d'alumini. Cobrim la safata amb paper de forn que ens servirà per desmoldar millor.
Muntem el paper amb mantequilla fosa, sobretot el fons i una mica les parets, ja que la pasta no creixerà gaire. De pas, ja podeu encendre el forn.




  • Posem els ous en un bol i batem amb les barilles, ja siguin elèctriques o manuals.


  • Afegim el sucre, la farina i la raspadura de les taronges. Batem bé.

  • Afegim el suc de les taronges i batem. Per últim, afegim la mantequilla fosa i tornem a batre.
          La mantequilla per fondre-la la posem uns 30 segons al microones i remenem.

  • Agafem la safata i amb el paper de forn ja muntat de mantequilla, aboquem la mescla i ho posem al forn a 200ºC uns 25 minuts aprox. Sabrem que està cuit si fiquem un punxó i surt net.


  • Anem a desmoldar! Posarem un drap net a la taula que sigui una mica més gran que la safata i posarem sucre per tota la superficie del drap ( jo he mòlt el sucre abans de posar-lo).



  • Desmoldem el pa de pessic a sobre del drap amb la part més torradeta que quedi a sobre.

 .
  • Amb l'ajut del drap anem enrotllant, suposo que ja sabeu com es un braç de gitano, ha de quedar-nos un cilindre. Aneu amb compte que crema! 
IMPORTANT! Per enrotllar el pa de pessic ha d'estar en calent!



  • Passem el braç de gitano a la safata on es servirà, amb la junta cap avall i si veieu que les puntes no han quedat massa bé ho podeu tallar per donar una forma més uniforme. Ho podeu decorar al vostre gust. Jo he decorat amb sucre glass (mòlt), però espereu a que estigui una mica més fred ja que sinó es desfà el sucre.



Esperem que es refredi del tot i ja tenim el postre fet!




Que aprofiti!