RISOTTO DE XAMPINYONS


El risotto és un plat d'arròs típic d'Itàlia, tot i que avui en dia ja s'ha convertit en un arròs més i el podem trobar a molts llocs.






INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 400 g d'arròs aprox.
  • 300 g de xampinyons (una safata)
  • 1 ceba gran
  • 2 dents d'all
  • 1 got de vi (negre o blanc)
  • 1 L de brou de pollastre 
  • Parmesà o formatge curat al gust
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva


PROCEDIMENT:

  • Comensarem amb la preparació dels ingredients, així ens resultarà més còmode desprès.     
           - Netegem i tallem a trossets els xampinyons. Els xampinyons poden ser frescos o de llauna, però els frescos sempre seran més sabrosos.
           - Pelem i piquem els alls i la ceba.

           - Posem a bullir el brou de pollastre
  • En una paella, posem oli i sofregim l'all i la ceba, sense que es dori del tot.


  • A meitat cocció de l'all i la ceba, afegim els xampinyons tallats a trossets.
   
   
 
  • Quan el sofregit està ben cuit afegim el got de vi. Deixem coure fins reduir-lo.



  • Ara afegim l'arròs, el remenem bé uns 2 minuts amb la resta d'ingredients per tal de que s'impregnin els sabors.


  • Seguidament, amb un cullerot anirem afegint el brou (en calent) a poc a poc. Primer posem un parell de cullerots. Quan l'arròs absorbeixi el que hem tirat, agregarem més brou fins que es torni a absorbir. Anirem repetint el procès fins que l'haguem ficat tot i s'hagi absorbit.
          No deixarem de remenar durant el temps de cocció de l'arròs (20 minuts aprox).

  


  • Quan l'arròs estigui al punt i s'hagi begut tot el caldo afegirem el formatge parmesà ratllat i ho remenem bé. Veureu que queda una textura cremosa. S'aconsella menjar-lo en calent. 


  • Emplatem i bon profit!