El risotto és un plat d'arròs típic d'Itàlia, tot i que avui en dia ja s'ha convertit en un arròs més i el podem trobar a molts llocs.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 400 g d'arròs aprox.
- 300 g de xampinyons (una safata)
- 1 ceba gran
- 2 dents d'all
- 1 got de vi (negre o blanc)
- 1 L de brou de pollastre
- Parmesà o formatge curat al gust
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
PROCEDIMENT:
- Comensarem amb la preparació dels ingredients, així ens resultarà més còmode desprès.
- Pelem i piquem els alls i la ceba.
- Posem a bullir el brou de pollastre
- En una paella, posem oli i sofregim l'all i la ceba, sense que es dori del tot.
- A meitat cocció de l'all i la ceba, afegim els xampinyons tallats a trossets.
- Quan el sofregit està ben cuit afegim el got de vi. Deixem coure fins reduir-lo.
- Ara afegim l'arròs, el remenem bé uns 2 minuts amb la resta d'ingredients per tal de que s'impregnin els sabors.
- Seguidament, amb un cullerot anirem afegint el brou (en calent) a poc a poc. Primer posem un parell de cullerots. Quan l'arròs absorbeixi el que hem tirat, agregarem més brou fins que es torni a absorbir. Anirem repetint el procès fins que l'haguem ficat tot i s'hagi absorbit.
No deixarem de remenar durant el temps de cocció de l'arròs (20 minuts aprox).