ARRÒS NEGRE


Aquí va l'arròs negre amb sepia i gambes! 




INGREDIENTS (4 persones):

  • 400 g d'arròs (100g aprox per persona)
  • 1 sepia mitjana neta
  • 1 o 2 gambes per cadascú
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 1 primentó
  • 2 sobrets de tinta (en trobareu a qualsevol supermercat)
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 1'5 L aprox. de brou de peix
Penseu que la tinta també la podeu treure de la sepia bruta.


PROCEDIMENT:


  • Comensarem per coure les gambes amb un rajolí d'oli i la dent d'all picada. Quan estiguin doradetes, les pelem i reservem. (Si voleu aguardeu els caps per ficar-los al caldo). I si no, les deixeu senceres que serà el mateix!

  • Fiquem el caldo de peix a escalfar. Podeu utilitzar d'aquells de brick o fer-lo a casa, però penseu que com el de casa cap! Penseu que el podeu preparar i ficar-lo al congelador amb porcions, així el dia que es necessiti només el cal descongelar.

  • Tallem la ceba i el primentó ben petits. Ho coem a la paella amb el mateix oliet de les gambes. No deixem que es cogui del tot, ja que faltarà afegir la sepia.


  • Tallem la sepia a quadrets i ho afegim a la paella, jo no l'he salat perque les sepies ja solen ser bastant salades. Ara sí, ho deixem tot ben cuit. Si probeu un trosset de sepia sabreu si s'ha cuit bé, penseu que la volem toveta.

  • Un cop cuit, afegim el tomàquet fregit i deixem reduir amb compte de que no s'enganxi.

  • Afegim l'arròs, uns 100 g aprox. per persona. El remenem bé, perque el volem torrar una mica. Amb 5 minuts n'hi haurà prou.



                                           


  • És l'hora d'afegir la tinta. Amb un gotet de brou dissoldrem la tinta. Ho incorporem a la paella. Remenem.

  • Afegim el brou de peix que haurem escalfat. El doble de caldo que d'arròs, si fa falta n'afegirem una mica més desprès. Rectifiquem de sal.

  • Deixem coure uns 20 minuts a foc mitjà. Jo recomano remenar unes quantes vegades, no sigui cas que se'ns enganxi! Si veiem que falta brou n'afegirem una mica. Passat aquest temps aturem el foc i tapem per deixar reposar uns minuts.



  • Posem els gambons a sobre per guarnir. Jo els he ficat al final, però que perfectament els podeu barrejar amb l'arròs i que tampoc cal que els fiqueu pelats.



  • I emplatem! Això va a gustos, però ho podem acompanyar amb una mica d'all i oli.


Que aprofiti!