XAMPINYONS FARCITS DE PERNIL SALAT

La recepta d'aquesta setmana són uns xampinyons farcits amb pernil salat. Ideal per un aperitiu o per acompanyar un segon plat. Ja veureu que amb poc esforç teniu feta una bona tapeta!







INGREDIENTS:

  • Xampinyons naturals
  • Pernil salat 
  • 3 cullerades de nata líquida per cuinar
  • 1 dent d' all
  • Julivert picat
  • Formatge ratllat




La quantitat d'ingredients anirà relacionada amb la quantitat de xampinyons que voleu fer. Jo com no n'he fet molts la quantitat a utilitzar no és gaire. Com a molt el que us pot passar és que en sobri.





PROCEDIMENT:

  • Comensem preparant els ingredients.
- Netejarem els xampinyons de la terra que puguin tenir amb una mica d'aigua però que desprès quedin ben secs. Quan els compreu procureu que siguin grans, així tindran més capacitat per ficar el farcit.




- El pernil salat el tallarem a trossets o bé el compreu a daus.

- Tallem la dent d'all a trossets.

- Preescalfem el forn, així anem fent temps.
  • Retirem els troncs de les bases dels xampinyons (amb compte de que no es trenquin) amb un ganivet o simplement fent una mica de pressió.


  • Agafem els troncs dels xampinyons i els tallem a trossets ben petits.

  • Ara marcarem els xampinyons a la paella amb un rajolí d'oli. Quan estigui dauradet d'una banda ho farem per l'altra.




  • Anem pel farcit! Saltegem la dent d'all i els troncs dels xampimyons a la paella fins que estigui cuit. 



  • Afegim els trossets de pernil salat, ho sofregim.


  • Quan estigui fet el pas anterior, afegirem unes 3 cullerades de nata líquida per cuinar i una mica de julivert picat. Remenem bé la mescla. Deixem uns minuts i llestos.


  • Hora de muntar els xampinyons per ficar-los al forn. A la safata del forn posem un rajolí d'oli escampat per a que no ens trobem desprès que no els podem desenganxar. A cada xampinyó posarem la quantitat de farcit que capigui.


I una mica de formatge ratllat per sobre.





  • Al forn uns 10 minuts a 180ºC... i llestos!




Una idea per fer-los més vistosos és servir-los amb uns pinxos de colors.