La recepta d'aquesta setmana són uns xampinyons farcits amb pernil salat. Ideal per un aperitiu o per acompanyar un segon plat. Ja veureu que amb poc esforç teniu feta una bona tapeta!
INGREDIENTS:
INGREDIENTS:
- Xampinyons naturals
- Pernil salat
- 3 cullerades de nata líquida per cuinar
- 1 dent d' all
- Julivert picat
- Formatge ratllat
La quantitat d'ingredients anirà relacionada amb la quantitat de xampinyons que voleu fer. Jo com no n'he fet molts la quantitat a utilitzar no és gaire. Com a molt el que us pot passar és que en sobri.
PROCEDIMENT:
- Comensem preparant els ingredients.
- El pernil salat el tallarem a trossets o bé el compreu a daus.
- Tallem la dent d'all a trossets.
- Preescalfem el forn, així anem fent temps.
- Retirem els troncs de les bases dels xampinyons (amb compte de que no es trenquin) amb un ganivet o simplement fent una mica de pressió.
- Agafem els troncs dels xampinyons i els tallem a trossets ben petits.
- Ara marcarem els xampinyons a la paella amb un rajolí d'oli. Quan estigui dauradet d'una banda ho farem per l'altra.
- Anem pel farcit! Saltegem la dent d'all i els troncs dels xampimyons a la paella fins que estigui cuit.
- Afegim els trossets de pernil salat, ho sofregim.
- Quan estigui fet el pas anterior, afegirem unes 3 cullerades de nata líquida per cuinar i una mica de julivert picat. Remenem bé la mescla. Deixem uns minuts i llestos.
- Hora de muntar els xampinyons per ficar-los al forn. A la safata del forn posem un rajolí d'oli escampat per a que no ens trobem desprès que no els podem desenganxar. A cada xampinyó posarem la quantitat de farcit que capigui.
I una mica de formatge ratllat per sobre.
- Al forn uns 10 minuts a 180ºC... i llestos!
Una idea per fer-los més vistosos és servir-los amb uns pinxos de colors.