Pastís gelat de melindros i nata! Vaig veure la recepta en un revista, vaig provar de fer-lo perquè em va semblar fàcil, i aquí ho teniu! És molt ràpid d'elaborar!
INGREDIENTS:
INGREDIENTS:
- 400ml aprox. de nata per a muntar
- 2 cullerades de sucre (opcional)
- Xocolata negra rallada
- 1 paquet de melindros dels durs (de soletilla)
- Xocolata en pols
- Una mica de cafè
MATERIAL A UTILITZAR:
- Un bol de plàstic
- Batedora elèctrica
- Una safata per ficar el pastís, triangular o quadrada, jo en vaig utilitzar una de vidre.
- Paper film transparent
- Palillos (opcional)
PROCEDIMENT:
- Posem el pot de nata per a muntar al congelador una mitja hora abans de montar-la. Volem que estigui ben freda. També hi podeu ficar les varilles de la batedora si voleu.
- Posem la nata al bol i comensem a batre amb la batedora elèctrica, Quan comensa a agafar consistència cremosa, afegim el sucre a poc poc i continuem batent sense deixar de vigilar. Quan veiem que està prou consistent ja està llest. Tot i que es millor fer-ho en el moment en que anem a fer el pastís, ho reservem a la nevera fins al moment d'utilitzar.
- Preparem una cafetera de cafè i el deixem refredar. No en necessitarem gaire, nomès és per sucar els melindros. Sobretot el deixem refredar que sinó se'ns desfaran els melindros!
- Ratllem la xocolata amb un rallador d'orificis fins i reservem.
- Forrem el motlle amb film transparent deixant que sobresurti un tros pels costats més llargs, així desprès ho podrem tapar per ficar-ho al congelador.
- Anem a muntar el pastís! Mullem els melindros amb el cafè per les dos bandes i els disposem a la safata.
- Ficarem una capada de nata montada a sobre dels melindros (que no us faci por ficar-ne de més) i ho anivellem amb l'ajuda d'una espàtula o una cullera. També afegirem una mica de xocolata ratllada.
- Repetirem el mateix procès dues vegades més. La última capada serà la que ens quedarà a la vista, així que aquesta és la que ha d'estar més anivellada de totes, a fi de que es vegi més "atractiva" a la vista.
- Ficarem un polsim de xocolata en pols per decorar un mica, ho tapem amb el film transparent sobrant (podeu ficar 4 palillos a les vores per a que la nata no s'enganxi al film) i al congelador mínim 2 hores. Jo el vaig fer d'un dia per l'altre.
- El podreu treure una estona abans de ser consumit, per exemple si ha de servir com a postres en un dinar, el traieu abans de dinar i el deixeu a la nevera. No tindreu cap inconvenient en canviar-lo de safata ja que tindreu l'ajuda del film transparent per agafar-lo bé.
Un cop el descongeleu ja no el torneu a ficar al congelador! Deixeu-lo a la nevera!
- El talleu a porcions i llestos! Que aprofiti!