EMPEDRAT DE FESOLS


L'empedrat és una amanida tradicional de la cuina catalana on bàsicament els seus ingredients principals són els fesols i el bacallà esqueixat. A part, també és una manera fresqueta de menjar llegums durant els mesos d'estiu.







INGREDIENTS.

  • 4 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 primentó verd o roig
  • 2 tallades de bacallà dessalat o del que vénen a trossets per fer esqueixades
  • Mig pot de fesols cuits
  • Olives negres
  • Oli 
  • Vinagre
  • Sal
  • Crema de vinagre de módena (opcional)

PROCEDIMENT:

  • Com que jo he utilitzat bacallà dessalat, que el vénen així, no ha fet falta que faci cap procediment abans. Però si el vostre bacallà és del salat, s'haurà de dessalar. Renteu-lo bé unes quantes vegades i posseu-lo a remull per treure la salabror que pugui tenir. Deixeu-lo a remull una hora mínim depenent del tamany de les tallades. Canvieu l'aigua cada 30 minuts.

  • Rentem les hortalisses i ho tallem a dauets petits. Salem.

  • Afegim els fesols i el bacallà esqueixat. El bacallà si no l'heu comprat esqueixat, esmicoleu-lo que es un moment.

  • Afegim unes quantes olives negres, remenem tot bé i amanim amb un bon raig de vinagre i un bon raig d'oli d'oliva. Torneu a rectificar de sal si creieu convenient. Jo no l'he tornat a salar.
Com a opció també podem afegir una mica de crema de vinagre de módena. Li dóna un toc més vistós.



  • Ho fiquem a la nevera per a que estigui ben fresquet per a l'hora de menjar. S'aconsella tenir-ho a la nevera com més hores millor, per exemple d'un dia per l'altre, ja que així els ingredients ens agafen el sabor de la vinagreta i ho trobarem més bo.







Bon profit!