Tornem a treure profit a la pasta de full! I es que aquesta pasta serveix per a mil coses tan dolçes com salades, i en no gaires minuts la tenim cuita!
Ara que és temps de festes majors i mes d'un/a haurà de preparar algun que altre aperitiu o pica-pica, aquí us deixo aquestes mininapolitanes salades, una manera de quedar bé amb una elaboració molt ràpid i fàcil!
INGREDIENTS:
Ara que és temps de festes majors i mes d'un/a haurà de preparar algun que altre aperitiu o pica-pica, aquí us deixo aquestes mininapolitanes salades, una manera de quedar bé amb una elaboració molt ràpid i fàcil!
INGREDIENTS:
- 1 làmina rectangular de pasta de full (en podeu trobar a qualsevol supermercat)
- 1 ou batut
- Orenga
Per als diferents farcits:
- Sobrassada
- Paté
- Pernil dolç i formatge (tipus tranchettes)
- Tonyina i tomàquet fregit
PROCEDIMENT:
- Per guanyar temps, encenem el forn i que es preescalfi.
- Estenem la làmina de pasta de full en un lloc on puguem treballar bé. La dividim en 4 tires iguals per la part llarga.
- Omplim cada tira amb un farcit diferent:
- Sobrassada
- Pernil dolç i formatge
- Paté
- Una barreja de tonyina amb dos cullerades de tomàquet fregit
- Ara, amb els dits enrotllem cada tira per la part llarga. S'han de poder tancar bé per a que un cop al forn no se'ns obrin! Poseu les juntes de manera que quedin a la part de baix.
- Tallem les tires totes de la mateixa mida, depenent de la mida que ho vulgueu fer, però per ser mininapolitanes uns 4 cm aprox.
- En una safata de forn, fiquem un paper vegetal i les mininapolitanes a sobre.
- Pintem les pastetes amb l'ou batut i espolsem una mica d'orenga per sobre. Amb l'ou batut aconseguim que ens quedi més doradet de sobre, no passaria res si no en fiquessim, però queda millor a la vista.
- Ho posem al forn a 200ºC durant uns 15-20 minuts (això depent de cada forn), per si a cas anem controlant una mica fins que again el color desitjat.
- Deixem refredar una mica i llestos! Aquestes pastetes salades són igual de bones calentes que fredes.
Que vagin de gust!