ARRÒS AMB GALERES

Aquí us deixo la recepta de l'arròs amb galeres! Un plat molt gustós i que de ben segur no us decepciona. 

La galera, tot i que no té massa bon punt de mira entre la gent, (ja que té unes petites punxes que s'ha d'anar en compte a l'hora de pelar-les i tampoc és que sigui gaire atractiu), és un crustaci molt gustós i que a la cuina dóna molt de sabor als plats on s'utilitza.

Anem a pel procediment pas a pas!






INGREDIENTS:

  • 500 g d'arròs ( 100g per persona)
  • 1 ceba
  • 1 primentó roig
  • 1 dent d'all
  • Tomàquet triturat
  • 10 galeres ( 2 per persona)
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 1'5L de brou de peix (aproximadament, però més val que en sobri)
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Colorant alimentici (opcional)



PROCEDIMENT:

  • Comensem amb la preparació dels ingredients. Piquem la ceba, el primentó i l'all.

  • Fiquem un bon raig d'oli d'oliva a la paella i el calentem. Tot seguit afegim l'all per aromatitzar. Salem les galeres i les fregim a la mateixa paella juntament amb l'all picat. Han de quedar  una mica torradetes, ja veureu que canvien a un color marronós-vermellós. Reservem.





  • En el mateix oli sofregim la ceba i el primentó.


  • Afegim una cullerada de pebre vermell dolç i continuem sofregint uns 10 minuts més.




  • Afegim el tomàquet fregit. Remenem i tot seguit fiquem el vi blanc. Salem i deixem reduir.


  • ...Fins que gairebé perdi tot el líquid.


  • Aprofitem per escalfar el brou de peix, ja que el necessitem ben calent.


  • És l'hora d'afegir l'arròs! Uns 100g per persona aproximadament.  Ho barregem i no parem de remenar durant uns minuts, ja que volem que es torri una mica... i que no se'ns enganxi!


  • Incorporem el brou calent. El doble de caldo que d'arròs. (Recomano ficar-ho amb la mateixa tassa o estri que hagueu utilitzat per ficar l'arròs, així us assegureu que hi ha el doble).
Si sou dels que l'arròs ha de tenir aquell coloret groc, fiqueu una mica de colorant alimentici.



  • Tot seguit repartim les galeres, salem al gust si és necessari i deixem bullir uns 18- 20 minuts a foc mitjà-baix. Sacsegem un parell de vegades per les nanses per comprovar que no se'ns enganxa el cul de la paella.
Si veieu que se'ns ha begut el brou i encara no ha passat el temps, afegiu-ne una mica més, això sí que estigui calent!





  • Passat el temps. apaguem el foc, tapem la paella amb paper d'alumini i deixem reposar 5 minuts.






  • I c'est fini! Ja el podem servir.






Que aprofiti!