CROISSANTETS DE XOCOLATA

Mini croissants de xocolata, super fàcils de fer! Us ben asseguro que no en quedarà ni un!
Jo els he farcit amb "nocilla" de dos colors per fer-ho una mica diferent, però també podeu optar per ficar una rajoleta de xocolata o simplement sense cap farcit, que quedaran igual de bé. A veure que us semblen!





INGREDIENTS:

  • 1 làmina de pasta de full rodona (la trobareu a qualsevol supermercat)
  • Nocilla blanca i negra (la marca és el que menys importa)
  • 1 ou batut
  • Cuquets de xocolata per decorar
  • 3 cullerades de mel
  • 2 cullerades d'aigua
Necessitarem un paper vegetal (o de forn), podeu utilitzar el que va amb la pasta de full.




PROCEDIMENT:

  • Encenem el forn que es vagi preescalfant.

  • Extenem la làmina a sobre del pedrís o de la taula. Tallem en 16 porcions simètriques, com si d'una pizza es tractés.



  • Fem un tallet a la base de cada trianglet d'uns dos centímetres aproximadament. No és obligatori fer-lo, però amb aquest tallet aconseguirem donar una mica més de forma al croissant.


  • Posem una culleradeta de Nocilla tot just quan s'acaba el tall. (Ni molta ni massa poca.)



  • Comencem a "plegar" els croissantets. Desde la part més ampla i cap a la més estreta. Veieu que amb el tall que hem fet li podem donar una mica la forma característica dels croissants.




  • I "pleguem" la resta. Jo n'he fet 8 de xocolata negra i 8 de blanca per variar una mica.


  • Amb l'ou batut pinzellem cada un dels croissants, per donar un aspecte més brillant.


  • I cap a forn! Mireu a l'envàs de la pasta de full quanta estona hi fica. Jo els he ficat 15 minuts a 180-200 ºC. Fins que estiguin doradets.


  • En un gotet posem les 3 cullerades de mel i les dos d'aigua. Ho barregem bé i amb el pinzell n'escampem una mica per cadascún dels croissants. A continuació fiquem uns quants cuquets de xocolata per decorar, és opcional, però sempre queda més vistós. També podeu optar per ficar sucre mòlt.


  • I llestos! Ja tenim l'esmorzar o el berenar preparat!




  • I el farcit, uns de xocolata blanca...


  • ...I els altres de xocolata negra.