Mini croissants de xocolata, super fàcils de fer! Us ben asseguro que no en quedarà ni un!
Jo els he farcit amb "nocilla" de dos colors per fer-ho una mica diferent, però també podeu optar per ficar una rajoleta de xocolata o simplement sense cap farcit, que quedaran igual de bé. A veure que us semblen!
INGREDIENTS:
Jo els he farcit amb "nocilla" de dos colors per fer-ho una mica diferent, però també podeu optar per ficar una rajoleta de xocolata o simplement sense cap farcit, que quedaran igual de bé. A veure que us semblen!
INGREDIENTS:
- 1 làmina de pasta de full rodona (la trobareu a qualsevol supermercat)
- Nocilla blanca i negra (la marca és el que menys importa)
- 1 ou batut
- Cuquets de xocolata per decorar
- 3 cullerades de mel
- 2 cullerades d'aigua
Necessitarem un paper vegetal (o de forn), podeu utilitzar el que va amb la pasta de full.
PROCEDIMENT:
- Encenem el forn que es vagi preescalfant.
- Extenem la làmina a sobre del pedrís o de la taula. Tallem en 16 porcions simètriques, com si d'una pizza es tractés.
- Fem un tallet a la base de cada trianglet d'uns dos centímetres aproximadament. No és obligatori fer-lo, però amb aquest tallet aconseguirem donar una mica més de forma al croissant.
- Posem una culleradeta de Nocilla tot just quan s'acaba el tall. (Ni molta ni massa poca.)
- Comencem a "plegar" els croissantets. Desde la part més ampla i cap a la més estreta. Veieu que amb el tall que hem fet li podem donar una mica la forma característica dels croissants.
- I "pleguem" la resta. Jo n'he fet 8 de xocolata negra i 8 de blanca per variar una mica.
- Amb l'ou batut pinzellem cada un dels croissants, per donar un aspecte més brillant.
- I cap a forn! Mireu a l'envàs de la pasta de full quanta estona hi fica. Jo els he ficat 15 minuts a 180-200 ºC. Fins que estiguin doradets.
- En un gotet posem les 3 cullerades de mel i les dos d'aigua. Ho barregem bé i amb el pinzell n'escampem una mica per cadascún dels croissants. A continuació fiquem uns quants cuquets de xocolata per decorar, és opcional, però sempre queda més vistós. També podeu optar per ficar sucre mòlt.
- I llestos! Ja tenim l'esmorzar o el berenar preparat!
- I el farcit, uns de xocolata blanca...
- ...I els altres de xocolata negra.