MANDONGUILLES AMB SALSA I ALBERGÍNIA


Mandonguilles amb salseta i albergínia, una recepta de cuina tradicional.
Amb moderació,  però a sucar pa s'ha dit!





INGREDIENTS: (5-6 persones)

Per a les mandonguilles: (25-30 mandonguilles)
  • 250 g de carn de porc picada
  • 250 g de carn de vedella picada
  • Pebre negre mòlt
  • 3 dents d'all i julivert picats
  • 2 ous
  • 3 cullerades de pa ratllat
  • Molles de pa (50g aprox.)
  • Llet
  • Sal
  • Farina
  • Oli d'oliva per fregir

Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 gotet de vi
  • 2 albergínies
  • Farina
  • Aigua
  • 7 o 8 ametlles (per la picada)
  • Sal

PROCEDIMENT:

Per les mandonguilles

  • Comencem amb la preparació de les mandonguilles! Posem en un bol el dos tipus de carn picades, les salem  i les barregem una amb l'altra. Que quedin ben barrejades.

  • En un altre recipient posem la molla de pa amb un xorret de llet. Ho barregem bé fins aconseguir les molles ben impregnades de llet. Reservem.


  • Tornem amb la carn. Afegim una cullerada de pebre negre, 


  • A continuació l'all i el julivert ben picats, la pasta del pa, els dos ous, el pa ratllat...

...I barregem. 


  • Fem les boletes de les mandonguilles amb les mans. La mida ja depent de vosaltres, jo les he fet mitjanetes ja que les volem per fer-les amb salseta. Si veieu que us en sortirà moltes i no en voleu tantes, les podeu guardar al congelador i ja les tindreu fetes per un altre dia.


  • Les passem per farina.

  • Escalfem una paella amb oli abundant per fregir. Un cop l'oli calent, a fregir-les fins tenir-les doradetes!


  • Les posem en paper de cuina per treure l'excès d'oli i reservem.
NO llenceu l'oli, que el farem servir per fregir l'albergínia! 





Per la salsa

  • Pelem l'albergínia i la tallem a trossets. Ho fregim a la paella i reservem a sobre de paper absorbent per treure l'excès d'oli.



  • Piquem la ceba i l'all i ho posem a la cassola amb un raig d'oli a sofregir.


  • Un cop sofregit, afegim el tomàquet i el vi i deixem reduir uns minuts. 


  • A continuació, posem una cullerada de farina i barregem bé. Remenem que no se'ns enganxi.



  • I afegim l'aigua, no sé quina és la quantitat exacta, més o menys que ens cobreixi les mandonguilles un cop les posem. A més, sempre som a temps d'afegir-ne més si ens agrada amb més suc. Deixem bullir una mica i salem al gust.




  • Afegim les mandonguilles, i les deixem uns 5 minuts que facin xup-xup.



  • Mentrestant, preparem la picada. Posem unes 7 o 8 ametlles i dos cullerades del suquet de la cassola i ho piquem fins obtenir una pasta.




  • Tornem a la cassola! Incorporem l'albergínia que haviem reservat...
  • ...I la picada.

  • Afegim una mica d'aigua si volem més salsa i rectifiqueu de sal si creiem convenient. Deixem fer xup-xup uns 3 minuts més i ja podem apagar el foc.


  • I res més, ja podem servir!






Bon profit!