Mandonguilles amb salseta i albergínia, una recepta de cuina tradicional.
Amb moderació, però a sucar pa s'ha dit!
INGREDIENTS: (5-6 persones)
Per a les mandonguilles: (25-30 mandonguilles)
- 250 g de carn de porc picada
- 250 g de carn de vedella picada
- Pebre negre mòlt
- 3 dents d'all i julivert picats
- 2 ous
- 3 cullerades de pa ratllat
- Molles de pa (50g aprox.)
- Llet
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva per fregir
Per a la salsa:
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- 1 gotet de vi
- 2 albergínies
- Farina
- Aigua
- 7 o 8 ametlles (per la picada)
- Sal
PROCEDIMENT:
Per les mandonguilles
Per les mandonguilles
- Comencem amb la preparació de les mandonguilles! Posem en un bol el dos tipus de carn picades, les salem i les barregem una amb l'altra. Que quedin ben barrejades.
- En un altre recipient posem la molla de pa amb un xorret de llet. Ho barregem bé fins aconseguir les molles ben impregnades de llet. Reservem.
- Tornem amb la carn. Afegim una cullerada de pebre negre,
- A continuació l'all i el julivert ben picats, la pasta del pa, els dos ous, el pa ratllat...
...I barregem.
- Fem les boletes de les mandonguilles amb les mans. La mida ja depent de vosaltres, jo les he fet mitjanetes ja que les volem per fer-les amb salseta. Si veieu que us en sortirà moltes i no en voleu tantes, les podeu guardar al congelador i ja les tindreu fetes per un altre dia.
- Les passem per farina.
- Escalfem una paella amb oli abundant per fregir. Un cop l'oli calent, a fregir-les fins tenir-les doradetes!
- Les posem en paper de cuina per treure l'excès d'oli i reservem.
NO llenceu l'oli, que el farem servir per fregir l'albergínia!
Per la salsa
- Pelem l'albergínia i la tallem a trossets. Ho fregim a la paella i reservem a sobre de paper absorbent per treure l'excès d'oli.
- Piquem la ceba i l'all i ho posem a la cassola amb un raig d'oli a sofregir.
- Un cop sofregit, afegim el tomàquet i el vi i deixem reduir uns minuts.
- A continuació, posem una cullerada de farina i barregem bé. Remenem que no se'ns enganxi.
- Afegim les mandonguilles, i les deixem uns 5 minuts que facin xup-xup.
- Mentrestant, preparem la picada. Posem unes 7 o 8 ametlles i dos cullerades del suquet de la cassola i ho piquem fins obtenir una pasta.