Aquesta vegada he optat per un arròs caldós, ideal per escalfar el cos durant els dies de fred.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
- 350 - 400 g d`arròs
- 2 dents d'all
- 1 ceba
- 1 primentó roig
- Unes cullerades de tomàquet fregit
- 1 gotet de vi
- 100 g de bajoques
- 1 pastanaga
- Uns trossets de costella de porc
- Uns trossets de salsitxa
- 2 L d'aigua o brou de verdures
- Oli d'oliva
- Sal
- Colorant alimentici (opcional)
PROCEDIMENT:
- Prèviament, m'he decidit a fer una mica de brou per afegir-lo a l'arròs. Si teniu un bon brou congelat perfecte, sinó, el compreu fet o feu com jo, que amb la verdura que volia ficar a l'arròs l'he posat a bullir per fer el brou. Tan fàcil com ficar les bajoques, la pastanaga pelada i a trossets, 2 pastilles "d'avecrem" de verdura i un polsim de sal.
- Posem un bon raig d'oli a la cassola. Quan sigui ben calent afegim les dents d'all pelades, la costella de porc i la salsitxa. Quan estigui cuit, ho reservem. No he volgut ficar molta carn, ja que prefereixo que el plat principal sigui l'arròs i no la tallada.
- Amb el mateix oli posem la ceba picada. Deixem 5 minuts i afegim el primentó picat.
- Un cop cuit el primentó i la ceba ja podem afegir les cullerades de tomàquet fregit (4 o 5) i el gotet de vi. Deixem reduir uns 10 minuts i...
- ...Afegim les verdures i la carn. Ho deixem coure tot junt 10 minuts a foc lent.
- I ja podem afegir l'arròs a la cassola. El rossegem.
- El brou ja el tindrem calent. L'afegirem a poc a poc, primer posem la meitat i a mesura que vagi absorbint el líquid n'afegirem més, potser no utilitzareu els 2 litres de brou! Deixem coure fins que l'arròs estigui al punt, compteu uns 18-20 minuts. Si voleu ficar una mica de groguet a l'arròs fiqueu-lo ara.
- Em deixava de dir-vos que comproveu la sal. En el meu cas, el brou ja era força consistent i no m'ha fet falta.
- Quan hagin passat els minuts tanquem el foc, tapem i deixem reposar uns minuts.
Ja el podem servir!
Que aprofiti!