ESPAGUETIS AMB ROVELLONS I TOMÀQUET

Una recepta d'allò més bàsica, però no menys important per formar part d'aquest blog. A més, amb els rovellons com a ingredient, és totalment de tardor.
Us recomano utilitzar rovellons naturals, tenen molt més sabor!






INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 400 g d'espaguetis o qualsevol altre tipus de pasta
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 1/2 kg aprox. de rovellons
  • 1 pot de tomàquet triturat
  • Orenga
  • 1/2 got de vi blanc
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Formatge ratllat (opcional)


PROCEDIMENT:


  • Mentrestant fem el sofregit, ja podem posar a bullir la pasta, així avancem feina. Per bullir-ho mireu els minuts que fica a l'envàs.

  • Tallem la ceba i la dent d'all a trossets ben petits. Posem un raig d'oli a la cassola i hi aboquem la ceba i l'all. Tot seguit ho coem.



  • Mentrestant, agafem els rovellons i els fem a trossets. Jo els tenia ja cuits i congelats, i nomès m'ha fet falta descongelar-los. Si són frescos farem el mateix, l'únic que els tindrem un ratet més coent-los.


  • Quan veiguem que la ceba està prou "pochada", afegim els rovellons juntament amb la ceba.


  • Una culleradeta d'orenga... i esperem a que es cogui el rovelló.

  • Incorporem el vi blanc i deixem reduir uns minuts.



  • A continuació, afegim el tomàquet triturat. Jo he utilitzat un pot dels de conserva que tenim a casa, on previament l'he triturat amb la batedora. Ho remenem bé amb la resta d'ingredients i deixem coure uns 5 minuts.


I au! Llestos!




Podem barrejar el sofregit amb els espaguetis o ficar-ho per sobre, això ja va al gust.







Que aprofitin!