TRUITA AMB POMA, CEBA I BOTIFARRA NEGRA

Anem a provar truites noves! I si li posem poma, en compte de patata? I si li fiquem una mica de botifarra, ja que estem? I au, va començar sent una prova sense saber que en sortiria, i va acabar surtint una truita boníssima! El contrast del dolç i el salat li queda perfecte! Us animo a provar-ho!





INGREDIENTS;
  • 4 ous
  • 2 pomes grans
  • 1 ceba
  • 2 butifarrons d'arròs
  • Una culleradeta de llevat químic (Royal)
  • Oli d'oliva
  • Sal


PROCEDIMENT;

  • Pelem les pomes i les fem a làmines ben fines. La ceba també la tallarem ben fina.




  • Posem un raig d'oli a la paella i el posem a calentar. Quan sigui calent posarem la poma i la ceba, ho salarem  i ho courem a foc lent, que es vagi "pochant".




  • Mentrestant, tallem la botifarra a rodanxes d'un cm aproximadament. Batem els ous en un bol, afegim la culleradeta de Royal i ho barregem.


  • Quan la ceba i la poma siguin cuits, afegim la botifarra. Ho deixarem coure uns 2 minuts amb compte que no es desmonti la botifarra.


  • Ara amb compte, retirem l'oli que hem utilitzat en un recipient a part, ja que sinó ens quedarà molt oliós, i el guardarem per poder-lo reutilitzar. Sobretot NO el tireu per la pica!! La poma, la ceba i la botifarra, l'abocarem al bol juntament amb l'ou batut. Ho barrejarem bé.


  • Aboquem la mescla a la paella per continuar fent la truita. Deixem coure uns minuts per una banda. Li donem la volta amb l'ajuda d'un plat o un tombatruites i la coem de l'altra banda. L'ou ha de quedar ben quallat, així que no importa si es tomba unes quantes vegades. L'important és que ens quedi bé!





I au, llestos! Que aprofiti!