Anem a provar truites noves! I si li posem poma, en compte de patata? I si li fiquem una mica de botifarra, ja que estem? I au, va començar sent una prova sense saber que en sortiria, i va acabar surtint una truita boníssima! El contrast del dolç i el salat li queda perfecte! Us animo a provar-ho!
INGREDIENTS;
INGREDIENTS;
- 4 ous
- 2 pomes grans
- 1 ceba
- 2 butifarrons d'arròs
- Una culleradeta de llevat químic (Royal)
- Oli d'oliva
- Sal
PROCEDIMENT;
- Posem un raig d'oli a la paella i el posem a calentar. Quan sigui calent posarem la poma i la ceba, ho salarem i ho courem a foc lent, que es vagi "pochant".
- Mentrestant, tallem la botifarra a rodanxes d'un cm aproximadament. Batem els ous en un bol, afegim la culleradeta de Royal i ho barregem.
- Quan la ceba i la poma siguin cuits, afegim la botifarra. Ho deixarem coure uns 2 minuts amb compte que no es desmonti la botifarra.
- Ara amb compte, retirem l'oli que hem utilitzat en un recipient a part, ja que sinó ens quedarà molt oliós, i el guardarem per poder-lo reutilitzar. Sobretot NO el tireu per la pica!! La poma, la ceba i la botifarra, l'abocarem al bol juntament amb l'ou batut. Ho barrejarem bé.
- Aboquem la mescla a la paella per continuar fent la truita. Deixem coure uns minuts per una banda. Li donem la volta amb l'ajuda d'un plat o un tombatruites i la coem de l'altra banda. L'ou ha de quedar ben quallat, així que no importa si es tomba unes quantes vegades. L'important és que ens quedi bé!
I au, llestos! Que aprofiti!