Ja s'apropen les festes nadalenques, i més d'un haurà de començar a pensar amb els àpats d'aquests dies. Així que aquí us deixo una idea d'aperitiu per qualsevol celebració, ja sigui per nadal o per la resta de l'any.
INGREDIENTS:
INGREDIENTS:
- 1 làmina de pasta de full rectangular
- 1 ou batut
- Mel
Per a la crema de formatge:
- 125 ml de llet
- 15 g de farina
- 1 ou
- 30 g de formatge blau
- 30g de formatge curat
- Nou moscada
- Un pessic de sal
Si sou amants del formatge blau podeu substituir el formatge curat per formatge blau. (60g)
PROCEDIMENT:
PROCEDIMENT:
- Començem amb la preparació de la crema de formatge. Aboquem en una cassola la llet, l'ou, la farina, la nou moscada i el formatge trossejat. Ho batem en fred.
- Ho posem a escalfar i anem remenant vigilant que no se'ns enganxi. Saleu una mica, però penseu que el formatge ja és prou salat.
- Veureu que la crema es tornarà espessa. Quan comensi a bullir la deixeu un parell de minuts i ja podeu tancar el foc. No us costarà més de 10 minuts.
- Un cop feta la deixem refredar i reservem. (La podeu guardar a la nevera.)
- Ja podem posar el forn a preescalfar.
- Passem a muntar els farcellets! Agafem la làmina rectangular, l'estirem i la tallem a quadrats (d'uns 8 cm aprox). Depenent de la mida que vulgueu ho podeu fer més gran o més petit. Amb l'ajuda de la mànega pastissera o d'una cullereta posem una mica de la crema de formatge al centre del quadrat. (No us passeu que desprès no podreu tancar el farcell.)
- Dipositem els farcellets sobre una safata amb paper de forn i els pintem amb ou batut.
Bon profit!