FARCELLETS DE CREMA DE FORMATGE AMB UN TOC DE MEL

Ja s'apropen les festes nadalenques, i més d'un haurà de començar a pensar amb els àpats d'aquests dies. Així que aquí us deixo una idea d'aperitiu per qualsevol celebració, ja sigui per nadal o per la resta de l'any.





INGREDIENTS:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 1 ou batut 
  • Mel
Per a la crema de formatge:
  • 125 ml de llet  
  • 15 g de farina   
  • 1 ou
  • 30 g de formatge blau 
  • 30g de formatge curat     
  • Nou moscada
  • Un pessic de sal
Si sou amants del formatge blau podeu substituir el formatge curat per formatge blau. (60g)



PROCEDIMENT:

  • Començem amb la preparació de la crema de formatge. Aboquem en una cassola la llet, l'ou, la farina, la nou moscada i el formatge trossejat. Ho batem en fred.

  • Ho posem a escalfar i anem remenant vigilant que no se'ns enganxi. Saleu una mica, però penseu que el formatge ja és prou salat.

  • Veureu que la crema es tornarà espessa. Quan comensi a bullir la deixeu un parell de minuts i ja podeu tancar el foc. No us costarà més de 10 minuts. 

  • Un cop feta la deixem refredar i reservem. (La podeu guardar a la nevera.)


  • Ja podem posar el forn a preescalfar.
  • Passem a muntar els farcellets! Agafem la làmina rectangular, l'estirem i la tallem a quadrats (d'uns 8 cm aprox). Depenent de la mida que vulgueu ho podeu fer més gran o més petit. Amb l'ajuda de la mànega pastissera o d'una cullereta posem una mica de la crema de formatge al centre del quadrat. (No us passeu que desprès no podreu tancar el farcell.)


  • Unim els dos extrems que queden en diagonal, i desprès els altres dos. Enrosquem les puntes sobre sí mateixes intentant que no es desfaci.




  • Dipositem els farcellets sobre una safata amb paper de forn i els pintem amb ou batut.



  • Posem a enfornar la pasta de full durant uns 15 min aprox. a 200ºC o fins que agafin un bon coloret.

  • Un cop cuit ja ho tenim. En fred o en calent, com vosaltres preferiu, emplatem. Aboquem una mica de mel per sobre de cada farcell, ja veureu quin toc més bo li dóna.





Bon profit!