Si ara ens pregunten en fred que diguem una salsa, crec que la majoria diriem beixamel. La beixamel és la salsa més coneguda a la nostra gastronomia i que s'utlitza en moltes receptes.
Segurament estireu cansats de de fer-ne, però com que aquí no oblidem a ningú (recordo que ningú naix mestre), us explico pas a pas com la faig jo.
Us aconsello que la feu quan l'hagueu d'utilitzar, és a dir, que si voleu fer uns macarrons amb beixamel, primer feu els macarrons i ja per últim la beixamel. Aquesta salsa quan es refreda es sol espessir, així que millor quan està calenta per afegir-la.
INGREDIENTS:
Segurament estireu cansats de de fer-ne, però com que aquí no oblidem a ningú (recordo que ningú naix mestre), us explico pas a pas com la faig jo.
Us aconsello que la feu quan l'hagueu d'utilitzar, és a dir, que si voleu fer uns macarrons amb beixamel, primer feu els macarrons i ja per últim la beixamel. Aquesta salsa quan es refreda es sol espessir, així que millor quan està calenta per afegir-la.
INGREDIENTS:
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- 1 L de llet
- Nou moscada
- Sal
PROCEDIMENT:
- Posem la mantega a la paella, que es vagi desfent.
- Quan s'hagi fos la mantega i veiem que comença a bullir, afegim la farina. Ho barregem bé amb una cullera de fusta. No patiu si us queden grumolls, ja els treurem.
- Tot seguit afegim un xorret de llet. No tota, només un xorret, i si és calenta millor que millor. Amb la cullera de fusta anem aplastant els grumolls, ja que volem una salsa fina.
- Afegim la llet a poc a poc i anem remenant sense parar, amb cura que no se'ns enganxi al cul de la cassola. Si encara tenim grumolls els intentem aplastar amb la cullera, ja veureu que al final us marxaran.
- Quan hem acabat d'afegir el litre de llet, ho salem al gust i també afegim la nou moscada. Ho deixem a foc lent durant uns 10 minuts, i ho anem remenant de quan en quan perque no se'ns enganxi i es cremi.
- I ja tindrem la salsa beixamel feta! Ara nomès ens cal utilitzar-la!.