LASANYA D'ESPINACS I XAMPINYONS

Feia dies que m'anava pel cap de fer lasanya, així que tant aviat com he pogut... l'he feta. Aquesta és d'espinacs i xampinyons, però pot ser del que més ens vingui de gust.

La veritat es que no hi ha ni punt de comparació amb les de compra, i es que on hi hagi un menjar casolà, que s'aparti la resta!




INGREDIENTS:

  • 1 caixa de pasta de lasanya (jo he utilitzat la del Pavo)
  • 1 kg d'espinacs (frescos sempre serán més sabrosos, però congelats també ens serveixen)
  • 3 dents d'all
  • 1 got aprox. de tomàquet fregit
  • 1 safata de xampinyons naturals
  • 1 ceba
  • Uns tallets de formatge (tranchette)
  • Salsa beixamel (cliqueu per veure la recepta de la beixamel)
  • Formatge ratllat per a gratinar
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Sal


PROCEDIMENT:

  • Comencem a preparar la lasanya! I primer comencem per preparar els farcits.

  • Posem un raig d'oli a la cassola i afegim les dents d'all trossejades. Passats uns 2 minuts, afegim els espinacs. Jo he posat espinacs congelats, però si són naturals penseu que s'hauran de netejar i tallar. Ho deixem coure 10 minuts.

  • Afegim el tomàquet fregit i rectifiquem de sal. Ho tenim uns 5-10 minuts més en cocció a foc lent. Reservem.

  • Anem a per l'altre farcit! Tallem la ceba a trossets i ho posem a coure juntament amb un raig d'oli.
  • Mentrestant agafem els xampinyons, els rentem, els assequem i els tallem a trossets. Els afegim a la cassola juntament amb la ceba, salem i deixem coure a foc mitjà. Un cop cuit, reservem.



  •  Un cop els farcits fets, agafem les plaques de pasta que utilitzarem per la lasanya i seguim les instruccions del fabricant. N'hi ha que es bullen i n'hi ha que es fiquen a remull. Jo vaig utilitzar aquestes de "El Pavo" que es fiquen a remull 10 minuts i que van força bé. Un cop passat el temps ficar-les damunt d'un drap net sense que es toquin entre elles.


  • Agafem una safata rectangular que ens serveixi per anar al forn i escampem una mica de mantega.
  • Tot seguit, posem 4 làmines de pasta i a sobre el farcit d'espinacs.


  • Una altra capa de pasta, el farcit de xampinyons i a sobre uns tallets de formatge.
  • Una altra capa de pasta, farcit d'espinacs i finalitzem amb una capa de pasta.


  • Per últim, fem la beixamel (cliqueu a sobre de "beixamel" per veure la recepta). Cobrim la lasanya. Fiqueu-n'hi en abundància, no sigueu rancis!


  • I formatge ratllat per a gratinar!

  • I cap al forn a gratinar...uns 15 minuts aprox. Ja sabeu que cada forn és un món.



  • I apa, ja tenim la lasanya d'espinacs i xampinyons feta! Nomès queda dir... Bon profit!