I ara que sembla que ha arribat l'hivern de veritat, que millor que una crema ben calenteta?
Aquesta recepta ha surtit de l'intent de provar diferents ingredients i quantitats per a que surtís una crema ben bona, així que fins que no ha surtit el resultat esperat, no he parat. Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda.
Es tracta d'una crema simple de porros, patates i xampinyons, però de ben segur que no us decepciona. A meua casa segur es repetirà més d'una vegada!
INGREDIENTS (per a 5 persones):
Aquesta recepta ha surtit de l'intent de provar diferents ingredients i quantitats per a que surtís una crema ben bona, així que fins que no ha surtit el resultat esperat, no he parat. Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda.
Es tracta d'una crema simple de porros, patates i xampinyons, però de ben segur que no us decepciona. A meua casa segur es repetirà més d'una vegada!
- 2 patates mitjanes
- 1 safata de xampinyons
- 3 porros (utilitzarem només la part blanca)
- 1'5 L d'aigua aprox.
- 150 ml de llet
- Pebre blanc
- Sal
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat (opcional)
PROCEDIMENT:
- Començarem rentant els xampinyons, els assecarem i els tallarem a trossets. No cal fer uns talls perfectes que desprès s'ha de triturar tot. En guardarem uns 6 o 7 tallats a làmines per decorar el plat.
- Tot seguit rentarem i tallarem els porros (només la part blanca). Fiquem un raig d'oli a l'olla, i afegim els xampinyons i els porros. Ho salem i deixem a foc mig que es vagi coent. Anem remenant de tant en tant.
- Mentrestant, rentem i pelem les patates. Les tallarem a trossos. Quan vegem que s'han cuit els xampinyons i els porros, ja podem afegir les patates tallades. Deixarem coure uns 2 minuts tot junt.
- Afegim l'aigua bullint (més o menys 1'5L, que cobreixi tots els ingredients) i deixem bullir suaument 20 minuts. Un cop passat el temps, comprovem que les patates estan ben toves. Rectifiquem de sal i afegim un pessic de pebre blanc.
- Triturem tots els ingredients amb la batedora fins que quedi una crema fina. Jo no ho he passat pel passapuré perque ja m'ha semblat ben fi, però si us agraden les cremes encara més fines, endavant amb el passapuré! Tot seguit afegim una mica de llet.