Avui us proposo una recepta clàssica, la de les galletes de mantega! Aquesta massa va molt bé per fer-la amb els talladors de galetes, i un cop fetes queden molt saboroses. A més, és ideal per passar una bona estona amb petits i grans.
INGREDIENTS.
INGREDIENTS.
- 250 g de mantega ( deixeu-la a temperatura ambient una estoneta abans)
- 125 g de sucre
- 1 cullerada d'essència de vainilla o sucre avainillat
- 1 ou i 1 rovell
- 375 g de farina
- Sucre amb colorant per decorar (opcional)
PROCEDIMENT:
- Comencem barrejant en un bol la mantega i el sucre fins obtenir una massa cremosa.
- Tot seguit, afegim la vainilla, l'ou i la clara. Ho barregem bé amb una cullera.
- Finalment afegim la farina. Ho farem en dues vegades, primer meitat i desprès l'altra meitat. L'amassarem fins que la massa ens quedi compacta i poguem fer una bola. Aquest pas feu-lo amb les mans ja que per amassar va millor.
- Ja tindrem la massa de les galetes fetes. Ara poseu-la una estoneta a la nevera perquè s'endureixi una mica i sigui més fàcil de manipular.
- Mentrestant, fiquem el forn a preescalfar, preparem els nostres motlles preferits i una o dues safates de forn amb paper de forn.
- Anem a donar forma a les galetes! Primer enfarinem una mica la taula de treball. Agafem una porció de massa i l'aplanem amb el corró fins tenir un gruix d'1 cm aprox.
- Amb els motlles de galetes farem tantes galetes com ens surtin (a mi unes 50). Les anirem posant a la safata.
- I cap al forn uns 10 minuts o fins que les galetes agafin un color daurat. Llavors, les traurem del forn i les deixem refredar.
- Farem diverses fornades, ja que probablement totes les galetes a la mateixa fornada no ens hi cabran.
- Quan les tinguem decorades deixem passar uns minuts fins que la glaça s'hagi assecat, I llestos!