GALETES DE MANTEGA

Avui us proposo una recepta clàssica, la de les galletes de mantega! Aquesta massa va molt bé per fer-la amb els talladors de galetes, i un cop fetes queden molt saboroses. A més, és ideal per passar una bona estona amb petits i grans.




INGREDIENTS.

  • 250 g de mantega ( deixeu-la a temperatura ambient una estoneta abans)
  • 125 g de sucre
  • 1 cullerada d'essència de vainilla o sucre avainillat
  • 1 ou i 1 rovell
  • 375 g de farina
  • Sucre amb colorant per decorar (opcional)



PROCEDIMENT:

  • Comencem barrejant en un bol la mantega i el sucre fins obtenir una massa cremosa.

  • Tot seguit, afegim la vainilla, l'ou i la clara. Ho barregem bé amb una cullera.


  • Finalment afegim la farina. Ho farem en dues vegades, primer meitat i desprès l'altra meitat. L'amassarem fins que la massa ens quedi compacta i poguem fer una bola. Aquest pas feu-lo amb les mans ja que per amassar va millor.




  • Ja tindrem la massa de les galetes fetes. Ara poseu-la una estoneta a la nevera perquè s'endureixi una mica i sigui més fàcil de manipular.
  • Mentrestant, fiquem el forn a preescalfar, preparem els nostres motlles preferits i una o dues safates de forn amb paper de forn.
  • Anem a donar forma a les galetes! Primer enfarinem una mica la taula de treball. Agafem una porció de massa i l'aplanem amb el corró fins tenir un gruix d'1 cm aprox.


  • Amb els motlles de galetes farem tantes galetes com ens surtin (a mi unes 50). Les anirem posant a la safata. 




  • I cap al forn uns 10 minuts o fins que les galetes agafin un color daurat. Llavors, les traurem del forn i les deixem refredar.

  • Farem diverses fornades, ja que probablement totes les galetes a la mateixa fornada no ens hi cabran.



  • Preparem el sucre amb colorant. Jo vaig utilitzar del que venen preparat. Aquest pas és opcional, sense la guarnició del sucre amb colorant queden igual de bones, l'únic que queda més vistós. Una altra opció és utilizar xocolata fosa.


  • I a fer volar la imaginació!


  • Quan les tinguem decorades deixem passar uns minuts fins que la glaça s'hagi assecat, I llestos!


  • Us recomano guardar-les en una caixa o pot hermètic, ja que així es conservaran com el primer dia.