Aquesta vegada toca plat de temporada, i es que no hi ha res millor que aprofitar els aliments de l'estació que toca.
Els espàrrecs silvestres, de marge o trigueros, creixen als marges, són comestibles i es cullen a la primavera. Segur que molts de vosaltres n'heu anat a cullir.
M'atreviria a dir que la manera més comuna de menjar aquest tipus d'espàrrec és amb truita, per cert boníssima, però he volgut treure profit d'aquest ingredient i buscar una altra manera de cuinar-lo.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
Els espàrrecs silvestres, de marge o trigueros, creixen als marges, són comestibles i es cullen a la primavera. Segur que molts de vosaltres n'heu anat a cullir.
M'atreviria a dir que la manera més comuna de menjar aquest tipus d'espàrrec és amb truita, per cert boníssima, però he volgut treure profit d'aquest ingredient i buscar una altra manera de cuinar-lo.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 400 g de tallarins (o qualsevol tipus de pasta)
- Un menat d'espàrrecs silvestres
- 1 ceba
- 8 talls de pernil dolç
- 1 brick de crema de llet per a cuinar
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
PROCEDIMENT:
- Posem a bullir la pasta, seguirem el temps d'ebullició que ens digui el fabricant. Un cop bullits els escorrem, els passem per aigua i els reservem. Jo vaig utilitzar pasta con ajo del oso, que els vaig comprar perquè els vaig veure diferents i més originals.
- Mentrestant, podem anar preparant els ingredients per desprès. Els espàrrecs els haurem de rentar, i tallar-los a trossets d'1 cm aprox. No tot l'espàrrec s'utilitza, nomès la part més tendra. A part, també tallarem la ceba ben petita i el pernil dolç a dauets.
- Anem a per la salsa. Fiquem a coure la ceba amb un raig d'oli. Deixem un parell de minuts i afegim els espàrrecs talladets.
- Un cop ben cuit ja podem afegir el pernil dolç. Salpebrem.
- Quan el pernil dolç estigui doradet, ja veureu que amb uns minuts hi estarà, ja podrem incorporar la nata líquida a la salsa. Deixem bullir la crema que agafi el sabor de tots els altres ingredients. Anem remenant que no se'ns enganxi. Amb 5-7 minuts d'ebullició n'hi haurà prou.