Melmelada de primentó? I dolça? I tant que sí!
Això ja passa, que a l'estiu venen tots els vegetals de l'hort alhora i a vegades ja no saps de quina manera gastar-los. Fent melmelada és una alternativa, ja sigui la hortalissa o verdura que sigui, a més, ho tindràs preparat per qualsevol dia de l'any.
Ja fa anys que fem melmelada de pebrots a casa, i ens agrada molt! La solem utilitzar per fer torradetes en aperitius. Potser pot semblar una mica curiós, però el pebrot dolç queda la mar de bé.
Les quantitats de sucre a ficar és una mica orientatiu, sempre hi haurà gent que li agradi la melmelada més o menys dolça. Jo la prefereixo més aviat dolça, que és noti que es melmelada, però si la preferiu menys dolça fiqueu uns mica menys de sucre i arreglat.
També us recomano que feu potets petits i no gaire grans (els de melmelada de compra o de patés són ideals).
INGREDIENTS:
Les quantitats són per dos potets de melmelada (un de mitjanet i un altre de més petit)
Això ja passa, que a l'estiu venen tots els vegetals de l'hort alhora i a vegades ja no saps de quina manera gastar-los. Fent melmelada és una alternativa, ja sigui la hortalissa o verdura que sigui, a més, ho tindràs preparat per qualsevol dia de l'any.
Ja fa anys que fem melmelada de pebrots a casa, i ens agrada molt! La solem utilitzar per fer torradetes en aperitius. Potser pot semblar una mica curiós, però el pebrot dolç queda la mar de bé.
Les quantitats de sucre a ficar és una mica orientatiu, sempre hi haurà gent que li agradi la melmelada més o menys dolça. Jo la prefereixo més aviat dolça, que és noti que es melmelada, però si la preferiu menys dolça fiqueu uns mica menys de sucre i arreglat.
També us recomano que feu potets petits i no gaire grans (els de melmelada de compra o de patés són ideals).
INGREDIENTS:
Les quantitats són per dos potets de melmelada (un de mitjanet i un altre de més petit)
- 1 kg de primentons rojos
- 500 g de sucre
- Un rajolí d'oli d'oliva
- Aigua
MATERIAL A UTILITZAR:
- Un pot de vidre de conserva
- Una bàscula
- Una olla
PROCEDIMENT:
- Netegem els pebrots.
- Els tallem per la meitat i netegem les llavors. Un cop sense llavors, els trossegem procurant que siguin més o menys del mateix tamany, ja que així es couran tots al mateix temps. Pesarem els primentons i prepararem la meitat del pes dels primentos en sucre. (Si tenim un quilo, 500 g de sucre).
- Ficarem un rajolí d'oli, no molt, només una miqueta per a que no se'ns enganxi el primentó a la cassola. Ho ficarem a coure 5 minuts més o menys abans de posar el sucre.
- Quan tinguem el primentó que s'ha escalfat una mica i ha canviat lleugerament de color ja podem afegir el sucre. Jo no l'he ficat tot, n'he posat la meitat. Posem el foc no gaire alt, i ens fiquem a remenar amb una cullera de fusta. Aquest procès ens costarà 40 minuts aprox., però per a que caramelitzi es necessita temps.
- A mitat cocció he afegit la resta del sucre. Quan veiguem que els primentons són ben cuits, ja podrem apagar el foc.
- Ho passarem en un pot perquè ho triturarem.
- Deixem refredar i ja tindrem la melmelada feta.
- Un cop freda, la introduïm dins els pots de conserva ben tancats. Posem l'aigua a l'olla qe cobreixi els pots i ho tindrem 20 minuts en ebullició. (els 20 minuts a partir que comença a bullir).
- I llestos! Ja tindrem la melmelada de primentó preparada per quan la necessitem. Per fer canapés en dies festius, torradetes...