MELMELADA DE PRIMENTÓ ROIG

Melmelada de primentó? I dolça? I tant que sí!

Això ja passa, que a l'estiu venen tots els vegetals de l'hort alhora i a vegades ja no saps de quina manera gastar-los. Fent melmelada és una alternativa, ja sigui la hortalissa o verdura que sigui, a més, ho tindràs preparat per qualsevol dia de l'any.

Ja fa anys que fem melmelada de pebrots a casa, i ens agrada molt! La solem utilitzar per fer torradetes en aperitius. Potser pot semblar una mica curiós, però el pebrot dolç queda la mar de bé.

Les quantitats de sucre a ficar és una mica orientatiu, sempre hi haurà gent que li agradi la melmelada més o menys dolça. Jo la prefereixo més aviat dolça, que és noti que es melmelada, però si la preferiu menys dolça fiqueu uns mica menys de sucre i arreglat.

També us recomano que feu potets petits i no gaire grans (els de melmelada de compra o de patés són ideals).






INGREDIENTS:

Les quantitats són per dos potets de melmelada (un de mitjanet i un altre de més petit)
  • 1 kg de primentons rojos
  • 500 g de sucre
  • Un rajolí d'oli d'oliva
  • Aigua

MATERIAL A UTILITZAR:

  • Un pot de vidre de conserva
  • Una bàscula
  • Una olla


PROCEDIMENT:

  • Netegem els pebrots.


  • Els tallem per la meitat i netegem les llavors. Un cop sense llavors, els trossegem procurant que siguin més o menys del mateix tamany, ja que així es couran tots al mateix temps. Pesarem els primentons i prepararem la meitat del pes dels primentos en sucre. (Si tenim un quilo, 500 g de sucre).

  • Ficarem un rajolí d'oli, no molt, només una miqueta per a que no se'ns enganxi el primentó a la cassola. Ho ficarem a coure 5 minuts més o menys abans de posar el sucre.


  • Quan tinguem el primentó que s'ha escalfat una mica i ha canviat lleugerament de color ja podem afegir el sucre. Jo no l'he ficat tot, n'he posat la meitat. Posem el foc no gaire alt, i ens fiquem a remenar amb una cullera de fusta. Aquest procès ens costarà 40 minuts aprox., però per a que caramelitzi es necessita temps.


  • A mitat cocció he afegit la resta del sucre. Quan veiguem que els primentons són ben cuits, ja podrem apagar el foc.


  • Ho passarem en un pot perquè ho triturarem.


  • Deixem refredar i ja tindrem la melmelada feta.


  • Un cop freda, la introduïm dins els pots de conserva ben tancats. Posem l'aigua a l'olla qe cobreixi els pots i ho tindrem 20 minuts en ebullició. (els 20 minuts a partir que comença a bullir).

  • I llestos! Ja tindrem la melmelada de primentó preparada per quan la necessitem. Per fer canapés en dies festius, torradetes...




  • Jo sempre que faig torradetes amb melmelada de primentó i fico alguna cosa salada a sobre per fer contrast dolç-salat: una anxoveta, olives, un trosset de formatge curat... A mi m'agrada més així!
Una anxova i un trosset de Gruyère suís