BUNYOLS DE CARBASSÓ

I pensant maneres de menjar el carbassó que no sigui a la planxa, arrebossat, amb puré... se m'ha acudit la idea de fer-los amb bunyols. I aquí el resultat! us recomano que els proveu! a nostra casa ens han agradat molt. Han quedat tan fins que no sembla que siguin de carbassó. I a més, és una manera diferent de menjar les hortalisses.





INGREDIENTS:

  • 1 carbassó gran o 2 de mitjans
  • 1 ou
  • 1 grapat de formatge ratllat
  • 1 dent d'all picat 
  • Julivert fresc picat (al gust)
  • 1 culleradeta de Maizena
  • Farina
  • Sal
  • Pebre mòlt
  • Oli d'oliva (per fregir)



PROCEDIMENT:

  • Rentem el carbassó, tallem les puntes i el ratllem amb la part gruixuda del ratllador. Ho posem a n'un colador per tal que el carbassó deixi anar l'aigua. Salem, removem i deixem reposar durant 30 min - 1 hora.


  • Passat el temps de repòs, fiquem el carbassó en un bol. Afegim l'ou, el julivert i l'all picat, el formatge ratllat, el pebre i la culleradeta de Maizena. Rectifiquem de sal i ho barregem bé.



  • Afegim la farina fins obtenir una textura adequada (jo vaig posar uns 100g aprox.). Ha de quedar tirant a espès, però tampoc excessivament espès!


  • Un cop feta la pasta del bunyol, posem una paella al foc amb dos dits d'oli, i quan estigui ben calent anirem tirant cullerades soperes de la pasta de carbassó. Intentarem que quedin més o menys rodonets (he dit intentarem perque els meus molt rodonets no eren, però el sabor és el que importa). Quan estiguin dauradets d'una banda, els donem la volta i esperem que es daurin per l'altra.


  • Els posarem sobre paper absorbent perque absorveixi l'excès d'oli. Us aconsello que aneu canviant el paper diverses vegades.
  • I llest! Els podeu menjar freds o calents. Jo els prefereixo calents, així estan més cruixents.


Que aprofiti!