Dec ser de les poques persones que no li han agradat mai les castanyes torrades, les que et fiquen en una paperina per celebrar la castanyada... no puc en elles! Així que vaig pensar que ja que estàvem a la castanyada i és tradicional menjar-ne, provar de fer una crema amb les castanyes.
I el resultat, una crema molt encertada i fina!
INGREDIENTS (5-6 persones):
I el resultat, una crema molt encertada i fina!
INGREDIENTS (5-6 persones):
- 700 g de castanyes
- 1 patata gran
- 1 ceba gran
- 1L de brou de pollastre
- 200 ml o un brick petit de crema de llet o llet evaporada
- Pebre negre
- Aigua
- Sal
Notes:
- He utilitzat l'olla a pressió així he anat més ràpid, però amb una olla normal és perfectament el mateix, l'únic que ho haurem de coure més estona.
- En comptes d'utilitzar crema de llet podeu fer servir llet o llet evaporada.
- En comptes d'utilitzar crema de llet podeu fer servir llet o llet evaporada.
PROCEDIMENT:
- Agafem les castanyes i els hi fem un tall a cada una, així ens resultarà més fàcil de pelar-les. Un cop totes tallades les escaldem en una cassola amb aigua uns 10-15 min.
- Mentrestant, pelem una patata i una ceba i ho tallem a daus grans.
- Un cop escaldades les castanyes, les pelem una a una, treient les dos capes més superficials (la pell més dura de fora i la segona pell). Han de quedar blanques.
- A l'olla a pressió posem 500 ml d'aigua, la patata, la ceba, les castanyes i el brou.
- Ho posem a bullir uns 15 - 20 minuts amb l'olla a pressió. Està clar, que amb l'olla normal s'haurà de ficar més estona, és per això que jo he optat per la via ràpida.
- Sabrem que ja està prou cuit quan les hortalisses estiguin toves. Triturarem amb la batedora i afegirem la crema de llet.