OUS GRATINATS FARCITS D'ESPINACS

Quantes maneres hi ha de cuinar els ous? Bullits, fregits, amb truita, amb remenat, farcits... moltíssimes. Aquesta vegada els he fet farcits amb espinacs, anem a per la recepta!





INGREDIENTS (per a 6 persones):

  • 6 ous
  • 500 g d'espinacs
  • 1 dent d'all
  • Un grapat de panses
  • Formatge per a gratinar
  • Oli d'oliva
  • Sal
Per a la salsa beixamel:  (Podeu trobar la recepta explicada pas a pas clicant a l'enllaç BEIXAMEL).
  • 60g de farina
  • 60 g de farina
  • 1L de llet
  • Nou moscada
  • Sal



PROCEDIMENT:

  • Primer de tot bullirem els ous posant-los en un pot amb aigua i deixant-los 10 - 15 minuts des que bulli l'aigua. Un cop cuits deixem que es refredin i els pelem. (Si ho preferiu els podeu bullir el dia abans i els guardeu a la nevera sense pelar-los).



  • Els tallarem per la meitat i separarem els rovells que els reservarem pel farcit.


  • Anem a pels espinacs! O bé els podeu utilitzar naturals, o bé congelats. Els naturals els haurem de posar a bullir amb una mica d'aigua i sal. Els escorrerem molt bé i els reservarem. Jo he utilitzat espinacs congelats, així que aquest pas me l'he saltat. He anat directament a...

  • ... Piquem l'all ben petit. En una cassola o paella amb un rajolí d'oli saltegem l'all i les panses, tot seguit afegim els espinacs i els rovells d'ou reservats anteriorment. Ho sofregim juntament amb l'all. Salem al gust.



  • Amb aquest farcit omplirem els ous i els posarem en una safata que pugui anar al forn.


  • Ara és l'hora de fer la beixamel. Sempre és millor fer-la abans d'utilitzar-la ja que tendeix a espessir-se i preferiblement la volem més aviat líquida. Ja sé que esteu fets uns "cocinillas" i la beixamel us queda estupenda, però us deixo igualment l'enllaç BEIXAMEL amb la recepta. (Recordo que ningú neix mestre!).


  • Un cop preparada la beixamel, amb un cullerot la tirem per sobre dels ous farcits.


  • Afegim formatge ratllat per sobre i a gratinar!


  • I llestos, ja ho podem servir!







Bon profit!!