Quantes maneres hi ha de cuinar els ous? Bullits, fregits, amb truita, amb remenat, farcits... moltíssimes. Aquesta vegada els he fet farcits amb espinacs, anem a per la recepta!
INGREDIENTS (per a 6 persones):
INGREDIENTS (per a 6 persones):
- 6 ous
- 500 g d'espinacs
- 1 dent d'all
- Un grapat de panses
- Formatge per a gratinar
- Oli d'oliva
- Sal
Per a la salsa beixamel: (Podeu trobar la recepta explicada pas a pas clicant a l'enllaç BEIXAMEL).
- 60g de farina
- 60 g de farina
- 1L de llet
- Nou moscada
- Sal
PROCEDIMENT:
- Primer de tot bullirem els ous posant-los en un pot amb aigua i deixant-los 10 - 15 minuts des que bulli l'aigua. Un cop cuits deixem que es refredin i els pelem. (Si ho preferiu els podeu bullir el dia abans i els guardeu a la nevera sense pelar-los).
- Els tallarem per la meitat i separarem els rovells que els reservarem pel farcit.
- Anem a pels espinacs! O bé els podeu utilitzar naturals, o bé congelats. Els naturals els haurem de posar a bullir amb una mica d'aigua i sal. Els escorrerem molt bé i els reservarem. Jo he utilitzat espinacs congelats, així que aquest pas me l'he saltat. He anat directament a...
- ... Piquem l'all ben petit. En una cassola o paella amb un rajolí d'oli saltegem l'all i les panses, tot seguit afegim els espinacs i els rovells d'ou reservats anteriorment. Ho sofregim juntament amb l'all. Salem al gust.
- Amb aquest farcit omplirem els ous i els posarem en una safata que pugui anar al forn.
- Ara és l'hora de fer la beixamel. Sempre és millor fer-la abans d'utilitzar-la ja que tendeix a espessir-se i preferiblement la volem més aviat líquida. Ja sé que esteu fets uns "cocinillas" i la beixamel us queda estupenda, però us deixo igualment l'enllaç BEIXAMEL amb la recepta. (Recordo que ningú neix mestre!).
- Un cop preparada la beixamel, amb un cullerot la tirem per sobre dels ous farcits.
- Afegim formatge ratllat per sobre i a gratinar!
- I llestos, ja ho podem servir!
Bon profit!!