Sé que és difícil abandonar els canelons tradicionals de carn, però aquesta vegada us proposo uns canelons de tardor, amb ingredients de temporada com la carbassa i el rovelló.
I es que amb els canelons un cop t'hi fiques, aprofites l'ocasió per fer-ne de més i congelar-los, així en tens per una altra ocasió!
Anem a per la recepta!
INGREDIENTS (per a 24 canelons):
I es que amb els canelons un cop t'hi fiques, aprofites l'ocasió per fer-ne de més i congelar-los, així en tens per una altra ocasió!
Anem a per la recepta!
INGREDIENTS (per a 24 canelons):
- Plaques de canelons (24 unitats)
- 1 carbassa
- 1 ceba
- 1 primentó roig
- 1/2 Kg de rovellons
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Oli d'oliva
- Salsa beixamel (per veure la recepta cliqueu a BEIXAMEL)
Nota: Aquesta vegada he utilitzat plaques de canelons "El Pavo" (les que es fiquen a remull), però a mi personalment m'agraden més les de "Fadaic". Això ja depent dels gustos de cadascú.
PROCEDIMENT:
- Primer començem amb els preparatius! Fiquem a remull les plaques seguint les instruccions del fabricant.
- Mentrestrant, farem el farcit dels canelons. Tallem la ceba i el primentó i en una cassola amb un bon raig d'oli ho sofregim una mica.
- Tallem la carbassa a daus... (Si us resulta una mica complicat perque és massa dura per tallar-la, la poseu al microones o al forn una estona ).
- ...I l'afegim a la cassola, que es vagi coent.
- Tallem els rovellons i els afegim amb la resta d'ingredients. Jo els tenia conservats en sal de l'any passat, així que els vaig posar en remull la nit anterior per extreure l'excès de sal.
- Deixem coure fins que tots els ingredients estiguin ben cuits. Ho salpebrem al gust.
- Farem una miqueta de beixamel líquida, així la pasta ens quedarà més cremosa. Si voleu saber com es fa la beixamel cliqueu a BEIXAMEL.
- Triturem amb la batedora fins obtenir una pasta fina, afegim un cullerot de la beixamel i ho barregem.
- Transcorregut el temps de remull de les plaques del caneló, les posem a sobre d'un drap net, Posem una mica de pasta a sobre de cada làmina de caneló farcit, ni molta ni massa poca (el caneló s'ha de poder tancar), i enrotllem un per un fins tenir-los tots.
- Els disposem en una safata o plat que pugui anar al forn.
- Ara tornarem a fer BEIXAMEL, jo es que prefereixo recent feta ja que sinó es refreda i s'espesseix massa. (Si us fa pereota fer dos vegades la beixamel, feu més quantitat la primera vegada i llestos).
- Ho cobrim amb la beixamel, una mica de formatge i al forn a gratinar!
Bon profit!