CANELONS DE TARDOR

Sé que és difícil abandonar els canelons tradicionals de carn, però aquesta vegada us proposo uns canelons de tardor, amb ingredients de temporada com la carbassa i el rovelló.

I es que amb els canelons un cop t'hi fiques, aprofites l'ocasió per fer-ne de més i congelar-los, així en tens per una altra ocasió!

Anem a per la recepta!






INGREDIENTS (per a 24 canelons):

  • Plaques de canelons (24 unitats)
  • 1 carbassa
  • 1 ceba
  • 1 primentó roig
  • 1/2 Kg de rovellons
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Salsa beixamel (per veure la recepta cliqueu a BEIXAMEL)
Nota: Aquesta vegada he utilitzat plaques de canelons "El Pavo" (les que es fiquen a remull), però a mi personalment m'agraden més les de "Fadaic". Això ja depent dels gustos de cadascú.

 





PROCEDIMENT:

  • Primer començem amb els preparatius! Fiquem a remull les plaques seguint les instruccions del fabricant. 

  • Mentrestrant, farem el farcit dels canelons. Tallem la ceba i el primentó i en una cassola amb un bon raig d'oli ho sofregim una mica.

  • Tallem la carbassa a daus... (Si us resulta una mica complicat perque és massa dura per tallar-la, la poseu al microones o al forn una estona ).


  • ...I l'afegim a la cassola, que es vagi coent.


  • Tallem els rovellons i els afegim amb la resta d'ingredients. Jo els tenia conservats en sal de l'any passat, així que els vaig posar en remull la nit anterior per extreure l'excès de sal.



  • Deixem coure fins que tots els ingredients estiguin ben cuits. Ho salpebrem al gust.


  • Farem una miqueta de beixamel líquida, així la pasta ens quedarà més cremosa. Si voleu saber com es fa la beixamel cliqueu a BEIXAMEL.

  • Triturem amb la batedora fins obtenir una pasta fina, afegim un cullerot de la beixamel i ho barregem.


  • Transcorregut el temps de remull de les plaques del caneló, les posem a sobre d'un drap net, Posem una mica de pasta a sobre de cada làmina de caneló farcit, ni molta ni massa poca (el caneló s'ha de poder tancar), i enrotllem un per un fins tenir-los tots.

  • Els disposem en una safata o plat que pugui anar al forn.  


  • Ara tornarem a fer BEIXAMEL, jo es que prefereixo recent feta ja que sinó es refreda i s'espesseix massa. (Si us fa pereota fer dos vegades la beixamel, feu més quantitat la primera vegada i llestos).


  •  Ho cobrim amb la beixamel, una mica de formatge i al forn a gratinar!



Bon profit!