Aquesta vegada va de postre, i també d'aprofitament! Teniu algun torró que us va sobrar dels nadals i encara ronda per casa? Feu-ho com jo! una mousse de torró de Xixona!
Tindreu l'èxit assegurat!
INGREDIENTS (8-9 tarrinetes):
PROCEDIMENT:
Tindreu l'èxit assegurat!
INGREDIENTS (8-9 tarrinetes):
- 250 g de torró de Xixona (una barra de torró)
- 4 ous
- 50 mL de llet
- 2 cullerades de sucre
- Neules (per decorar)
- Cacau en pols (per decorar)
PROCEDIMENT:
- Trossegem el torró i el posem en un recipient on després el puguem batre correctament. Ho reservem.
- Ara, amb els ous separem les clares dels rovells, i coloquem 2 rovells en un cassó i 4 clares en un bol.
Per separar el rovell de la clara: trenquem la closca pel mig i fem passar el rovell de l'ou d'una mitat cap a l'altra. La clara anirà caient per si mateixa, i el rovell ens quedarà dins d'una de les meitats. Així de fàcil!
- Tot seguit, posem la barreja dels rovells amb la llet a calentar. No volem que quallin, així que NO han de bullir! Quan comenci a treure fum aturem el foc...
- ... ho passem al bol on haviem ficat previament el torró trossejat...
- ... i ho triturem. Reservem.
- Fet aquest pas, ja tenim mig procediment de la mousse feta. Ara anem a per les clares qe s'hauran de muntar a punt de neu. Amb la batedor elèctrica (si ho feu amb la manual no acabareu mai), ens fiquem a batre. Movem la batedora amunt i avall per tal que entri aire dintre les clares.
- Quan estiguin semimuntades afegim dos cullerades de sucre (si pot ser sense parar), i seguim batent.
- I com sabrem quan tenim les clares a punt de neu? Doncs perque sembla nata, i perque si girem el pot cap de cap per avall les clares muntades no cauen!
- Un cop fet el pas anterior, incorporem una porció de les clares muntades al recipient on tenim el torró triturat. Barregem bé, i acabem d'incorporar la resta de clara muntada.
- Hem de barrejar bé fins que tots els ingredients quedin perfectament integrats. Aquesta cremositat em sona a la d'una mousse!
- Posem la mousse de torró als gotets o tarrinetes en que ho servirem, i cap a la nevera! Sempre és més bo fresquet!
- Però abans de treure'ls a taula els decorarem una mica, que encara que el gust serà el mateix sempre entra millor per la vista. Tallem unes neules de tota la vida en triàngles i espolveregem una mica de cacau per sobre.
- Us dic de ficar les neules abans de treure-ho a taula perque sinó se'ns estovaran a la nevera i no valdran res.
- Així es veu millor! I apa, ja tenim el postre enllestit!
- Bon profit!