MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA

Aquesta vegada va de postre, i també d'aprofitament! Teniu algun torró que us va sobrar dels nadals i encara ronda per casa? Feu-ho com jo! una mousse de torró de Xixona!


Tindreu l'èxit assegurat!





INGREDIENTS (8-9 tarrinetes):

  • 250 g de torró de Xixona (una barra de torró)
  • 4 ous
  • 50 mL de llet
  • 2 cullerades de sucre
  • Neules (per decorar)
  • Cacau en pols (per decorar)



PROCEDIMENT:

  • Trossegem el torró i el posem en un recipient on després el puguem batre correctament. Ho reservem.


  • Ara, amb els ous separem les clares dels rovells, i coloquem 2 rovells en un cassó i 4 clares en un bol.
Per separar el rovell de la clara: trenquem la closca pel mig i fem passar el rovell de l'ou d'una mitat cap a l'altra. La clara anirà caient per si mateixa, i el rovell ens quedarà dins d'una de les meitats. Així de fàcil!





  • Afegim el xorret de llet als rovells i batem bé amb la batedora manual.





  • Tot seguit, posem la barreja dels rovells amb la llet a calentar. No volem que quallin, així que NO han de bullir! Quan comenci a treure fum aturem el foc...

  • ... ho passem al bol on haviem ficat previament el torró trossejat...



  • ... i ho triturem. Reservem.


  • Fet aquest pas, ja tenim mig procediment de la mousse feta. Ara anem a per les clares qe s'hauran de muntar a punt de neu. Amb la batedor elèctrica (si ho feu amb la manual no acabareu mai), ens fiquem a batre. Movem la batedora amunt i avall per tal que entri aire dintre les clares.



  • Quan estiguin semimuntades afegim dos cullerades de sucre (si pot ser sense parar), i seguim batent.


  • I com sabrem quan tenim les clares a punt de neu? Doncs perque sembla nata, i perque si girem el pot cap de cap per avall les clares muntades no cauen!


  • Un cop fet el pas anterior, incorporem una porció de les clares muntades al recipient on tenim el torró triturat. Barregem bé, i acabem d'incorporar la resta de clara muntada.



  • Hem de barrejar bé fins que tots els ingredients quedin perfectament integrats. Aquesta cremositat em sona a la d'una mousse!


  • Posem la mousse de torró als gotets o tarrinetes en que ho servirem, i cap a la nevera! Sempre és més bo fresquet!



  • Però abans de treure'ls a taula els decorarem una mica, que encara que el gust serà el mateix sempre entra millor per la vista. Tallem unes neules de tota la vida en triàngles i espolveregem una mica de cacau per sobre.
  • Us dic de ficar les neules abans de treure-ho a taula perque sinó se'ns estovaran a la nevera i no valdran res.


  • Així es veu millor! I apa, ja tenim el postre enllestit!






  • Bon profit!