PINXOS ADOBATS

Aquesta vegada us porto uns pinxos adobats!

Els ingredients que he utilitzat per adobar-los poden variar segons els gustos, podeu ficar més o menys pebre o espècies... encara que us recomano que siguin una mica picantons i potents de sabor. I ja fets a la brasa, boníssims!

Aquí va la recepta!





INGREDIENTS (per a 6 pinxos):

Quan parlo de culleradeta em refereixo a una cullereta de postre.
  • 500 g de carn magra de porc a daus (pot ser de pollastre, corder, vedella..)
  • El suc de mitja llimona
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de curry
  • Julivert picat al gust
  • 1 culleradeta d'all picat o 1 dent d'all partida
  • 1 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1 culleradeta de pebre picant
  • 1 culleradeta de pebre dolç
  • Un polsim de colorant alimentici o safrà 
  • 200 mL d'oli d'oliva (seria una mica menys d'un got)
  • Mig primentó roig
  • Sal



PROCEDIMENT:

  • Posem els daus de carn en el recipient on farem l'adobat (jo ho he posat en una carmanyola, però ho podeu posar en un bol). Ho salem al gust. 
  • Si veieu que alguns daus són massa grans per fer pinxos els podem fer més petits.



  • Tot seguit afegim les espècies:
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de curry
- 1 culleradeta d'all picat o 1 dent d'all partida
- 1 culleradeta de pebre negre mòlt
- 1 culleradeta de pebre picant
- 1 culleradeta de pebre dolç
- Julivert picat
- El suc de mitja llimona
...I si voleu que us quedin amb aquell coloret groc característic dels pinxos morunos poseu-hi un polsim de colorant groc o de safrà.




  • Afegim l'oli d'oliva...


  • ...I a remenar fins que quedi tot ben impregnat!



  • I ara què? Doncs deixem reposar la carn adobada almenys durant 24 hores a la nevera, així la carn s'impregnarà amb les espècies. Això sí! Tapada! que no ens agafi cap mal olor de la nevera. 
  • I de tant en tant, si pegueu una remenada a la carn millor que millor!



  • L'endemà ja podrem muntar els pinxos. Teniu dos tipus de palets, o bé de fusta, que són "usar y tirar", o bé de metall, que són reutilitzables.

  • Però abans de muntar-los, tallem trossets de primentó i els reservem.

  • Ara ja sí! Amb paciència anem muntant els pinxos. Dau de carn, trosset de primentó i així fins arribar a la punta. 



  • I au, ja els podem coure! Ho podeu fer a la planxa, parrilla, brasa o barbacoa, com preferiu. No fa falta que fiqueu oli perquè ja en porten.

  • El que volem es que la carn quedi torradeta per fora, però no seca per dins.



  • Un cop cuits ja els podrem servir.



  • Que aprofitin!!