Aquesta vegada us porto uns pinxos adobats!
Els ingredients que he utilitzat per adobar-los poden variar segons els gustos, podeu ficar més o menys pebre o espècies... encara que us recomano que siguin una mica picantons i potents de sabor. I ja fets a la brasa, boníssims!
Aquí va la recepta!
INGREDIENTS (per a 6 pinxos):
Quan parlo de culleradeta em refereixo a una cullereta de postre.
Els ingredients que he utilitzat per adobar-los poden variar segons els gustos, podeu ficar més o menys pebre o espècies... encara que us recomano que siguin una mica picantons i potents de sabor. I ja fets a la brasa, boníssims!
Aquí va la recepta!
INGREDIENTS (per a 6 pinxos):
Quan parlo de culleradeta em refereixo a una cullereta de postre.
- 500 g de carn magra de porc a daus (pot ser de pollastre, corder, vedella..)
- El suc de mitja llimona
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de curry
- Julivert picat al gust
- 1 culleradeta d'all picat o 1 dent d'all partida
- 1 culleradeta de pebre negre mòlt
- 1 culleradeta de pebre picant
- 1 culleradeta de pebre dolç
- Un polsim de colorant alimentici o safrà
- 200 mL d'oli d'oliva (seria una mica menys d'un got)
- Mig primentó roig
- Sal
PROCEDIMENT:
- Posem els daus de carn en el recipient on farem l'adobat (jo ho he posat en una carmanyola, però ho podeu posar en un bol). Ho salem al gust.
- Si veieu que alguns daus són massa grans per fer pinxos els podem fer més petits.
- Tot seguit afegim les espècies:
- 1 culleradeta de curry
- 1 culleradeta d'all picat o 1 dent d'all partida
- 1 culleradeta de pebre negre mòlt
- 1 culleradeta de pebre picant
- 1 culleradeta de pebre dolç
- Julivert picat
- Julivert picat
- El suc de mitja llimona
...I si voleu que us quedin amb aquell coloret groc característic dels pinxos morunos poseu-hi un polsim de colorant groc o de safrà.
- Afegim l'oli d'oliva...
- ...I a remenar fins que quedi tot ben impregnat!
- I ara què? Doncs deixem reposar la carn adobada almenys durant 24 hores a la nevera, així la carn s'impregnarà amb les espècies. Això sí! Tapada! que no ens agafi cap mal olor de la nevera.
- I de tant en tant, si pegueu una remenada a la carn millor que millor!
- L'endemà ja podrem muntar els pinxos. Teniu dos tipus de palets, o bé de fusta, que són "usar y tirar", o bé de metall, que són reutilitzables.
- Però abans de muntar-los, tallem trossets de primentó i els reservem.
- Ara ja sí! Amb paciència anem muntant els pinxos. Dau de carn, trosset de primentó i així fins arribar a la punta.