TRUITA AMB PATATA FARCIDA DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

Avui us proposo farcir una truita amb patates! Sense oblidar la tradicional truita amb patates coneguda arreu del món, em permeto el luxe de donar-li un toc original. És molt senzill de fer i d'aquesta manera aconseguirem sorpendre a tots aquells comensals que pensin que pel seu aspecte és completament normal.

Anem per feina!





INGREDIENTS:

  • 5 patates mitjanes
  • 6 ous
  • 4 talls de pernil dolç
  • 4 talls de formatge
  • Oli d'oliva
  • Sal


PROCEDIMENT:

  • Pelem les patates i les tallem a làmines no molt gruixudes. Les passem per aigua de manera que quedin netes i les assequem amb un colador.


  • Posem un raig d'oli en una paella (la que utilitzem normalment per fer les truites). Quan l'oli estigui ruent, salem les patates i les afegim a la paella. Les courem a foc mig.


  • Mentrestant tenim les patates coent, batrem els ous.

  • I ara que tenim les patates cuites... ( ho sabrem perque estaran ben tendres)

  • ... Les passarem amb una arpeta per treure l'excès d'oli, al bol on tenim els ous batuts. Ho barregem.


  • Ara ficarem a parts iguals, la meitat de la barreja d'ou en un altre bol. Que ens quedi meitat i meitat.

  • Deixem un rajolí d'oli a la paella on haurem cuit les patates i la resta de l'oli el treiem. (Aquest oli que ens sobra no el llençeu, ni molt menys per la pica! Guardeu-lo en un pot que el podeu reutilitzar). Incorporem a la paella el contingut d'un dels bols. Ho deixem coure uns minuts a foc mig.

  • Posem 4 làmines de pernil dolç i 4 de formatge (intercalades si voleu). Ho aixafem bé.


  • I seguidament afegim el contingut de l'altre bol. A mesura que es va coent, amb l'ajuda d'una espàtula li  donem forma rodona pels laterals. No poseu el foc molt alt ja que ens pot semblar que la truita estigui feta, però potser que estigui crua per dintre.


  • Una vegada es separa bé pels laterals significa que ja ho podem tombar. Per tombar-ho ho farem amb un plat o un tombatruites. L'ou ha de quedar ben quallat, així que no importa si es tomba unes quantes vegades. L'important és que ens quedi bé!


  • I bé, ja tindrem la truita enllestida. Ho passem al plat on ho servirem i a disfrutar de la truita farcida s'ha dit!








Que aprofiti!