RISOTTO D'ESPÀRRECS DE MARGE I GAMBETES

Els espàrrecs de marge, silvestres o trigueros, creixen als marges, són comestibles i es cullen a la primavera. Segur que molts de vosaltres els heu anat a cullir. I es que són tan bons que val la pena!

M'atreviria a dir que la manera més comuna de cuinar-los és amb truita, per cert boníssima! Però, a mès a mès, també queden bé en moltíssimes receptes més, com per exemple uns tallarins cremosos amb espàrrecs de marge i pernil dolç.




Endavant amb la recepta!





INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 400 g d'arròs
  • 1 manat d'espàrrecs de marge
  • 100 g de gambetes pelades
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 1 got de vi blanc
  • 100 g aprox de formatge parmesà ratllat
  • 1 L de brou de verdures
  • Sal 
  • Oli doliva


PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • Pelem i piquem l'all i la ceba. En una paella posem una mica d'oli i ho sofregim a foc lent.



  • Mentrestant, rentem els espàrrecs i els tallem a trossets de mig cm aproximadament. No tot l'espàrrec s'utilitza, nomès la part més tendra. Reserveu algunes puntes per decorar el plat.


  • Posem a escalfar el brou a foc lent.


  • Un cop la ceba estigui gairebé transparent...



  • ...Afegim els espàrrecs talladets al sofregit. Esperarem que els espàrrecs quedin cuits.



  • Tot seguit afegim les gambetes. En el meu cas ja les vaig comprar pelades.


  • 2 minuts de cocció, afegim el got de vi i deixem que s'evapori.



  • A continuació afegim l'arròs i donem un parell de voltes amb la resta d'ingredients per tal que s'impregnin bé els sabors.


  • Seguidament, amb un cullerot anirem afegint el brou (en calent) a poc a poc. Primer posem un parell de cullerots. Quan l'arròs absorbeixi el que hem tirat, agregarem més brou fins que es torni a absorbir. Repetirem el procès fins que l'haguem ficat tot. 
        -   Rectifiqueu de sal si ho creieu necessari.
        -   NO deixarem de remenar durant el temps de cocció de l'arròs (aproximadament 20 minuts).




  • Quan l'arròs estigui al punt i s'hagi begut tot el brou afegirem el formatge parmesà ratllat i ho remenarem bé. Ens ha de quedar una textura melosa.


  • Les puntes d'espàrrec que hem guardat al començament les passem per la planxa i les utilitzarem com a guarnició del plat.


  • Emplatem i llestos! 


  • No li direm que no a una mica de formatge parmesà per sobre. Sempre queda millor.




  • Que aprofiti!