FIDEUÀ VEGETAL

O no ho busco bé, o a França és una mica difícil trobar els fideus amb numeració (del nº1, del nº2...), només en trobo de cabell d'àngel o dels més grossos per fer fideus a la cassola. Un dia vaig veure que n'hi havia del Gallo nº2 al supermercat, i sense pensar-ho ja estaven al carretó. Desprès el problema també el tenim amb el peix i marisc que aquí dalt és força més car amb comparació. Així que el resultat, una fideuà vegetal!

A més la variació és màxima, no dubteu en ficar-hi qualsevol hortalissa i/o verdura (xampinyons, bajoques, brócul, carxofes...).

És nota que m'encanta la fideuà? Diria que és un dels meus plats preferits! Amb els ingredients que siguin sempre queda bé!

Que aprofiti!



INGREDIENTS (per a 5-6 persones):
  • 500g de fideus del nº2
  • 1 ceba
  • 1 primentó roig
  • 1 carbassó
  • 1 aubergínia
  • 2 dents d'all
  • Tomàquet triturat (4-5 cullerades soperes)
  • 1'5 L de brou de verdures
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • ALLIOLI (opcional). Per veure la recepta només heu de clicar a sobre.
(Totes les hortalisses són de tamany normal. Ni petites, però tampoc massa grosses)



PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • Començarem tallant les verdures a dauets petits.
  • Pelarem i tallarem les dents d'all per la meitat i les ficarem a la paella juntament amb un raig d'oli. 

  • Quan veiguem que l'all es comença a enrrossir, tirarem els fideus a la paella i no pararem de remenar fins que estiguin ben marronets. Aquesta tècnica és coneguda com "rossejar els fideus".


  • Els treurem i els reservarem a sobre de paper absorbent per extreure'n l'excés d'oli.


  • Posarem a escalfar el brou.

  • Passarem al torn del sofregit. Tornarem a tirar un raig d'oli si veiem que desprès de rossejar els fideus no ens n'ha quedat. Tirarem la ceba picada i deixarem 5 minutets a foc suau.

  • Desprès afegirem el primentó picat. 5 minutets més i..


  • ...Afegirem el carbassó i l'albergínia. Ho deixarem coure a foc suau fins que estigui tot ben cuit.


  • Un cop cuit, afegirem el tomàquet triturat. Ho deixarem en foc suau 10 minuts. El que ens interessa és un bon sofregit, així que no s'ha d'anar amb presses.


  • Amb el sofregit fet, afegirem els fideus reservats anteriorment a la paella. Ho barrejarem bé amb la resta d'ingredients.


  • Incorporarem el brou que previament haurem escalfat. Rectificarem de sal.


  • Deixarem que vagi coent a foc mitjà durant 10-15 minuts (o segons els minuts que digui el fabricant). No ho remeneu perque els fideus no es quedaren de punxa. Si voleu, per comprovar que no se'ns enganxa la paella agafem un parell de cops per les nanses i la sacsegem.
Si veieu que se'ns ha begut el brou i encara no està fet, afegiu-ne una mica més. Això sí, que estigui calent.


  • Veureu que els fideus es posen de punxa, voldrà dir que haurem acabat. Ho taparem amb un tap o amb paper albal per a que no se'ns refredi fins al moment de servir.


  • I anem cap a taula!


  • Emplatem

  • Amb una mica d'allioli sembla que passi millor, no? Això ja va a gustos. 
(Us deixo la recepta per si us interessa. Només heu de clicar a sobre ALLIOLI)





  • Només queda dir, bon profit!