Aquesta vegada deixarem de banda la nostra estimada gastronomia i provarem a fer una recepta una mica diferent, una mica més especiada del que estem acostumats i que prové del sud de l'Àsia, especialment de la Índia. Segur que no és exactament la recepta tradicional, per a n'això necessitariem un nadiu que ens expliqués bé com es fa, així que direm que aquesta és la meva versió :)
Ja veureu com es tracta d'una recepta molt fàcil de fer, amb ingredients bàsics i no porta massa temps preparar-la.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
Ja veureu com es tracta d'una recepta molt fàcil de fer, amb ingredients bàsics i no porta massa temps preparar-la.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 3 Pits de pollastre
- 300g aprox. d'arròs basmati
- 1 pot de llet de coco (la podeu trobar als grans supermercats o botigues especialitzades)
- 1 ceba
- Curri en pols
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
PROCEDIMENT PAS A PAS:
- Tallarem les cebes en làmines fines. Ficarem un rajolí d'oli d'oliva a la cassola, esperarem que s'acalenti i ficarem la ceba a coure. Ens interessa que no es cremi per tal de no donar mal gust a la salsa al curri, així que ho ficarem a foc mitjà-baix i que vagi coent a poc a poc.
- Mentrestant, anem a "netejar" i tallar els pits de pollastre a daus. A mi es que m'agrada que el pit de pollastre estigui ben net. Amb això vull dir que no tingui cap trosset de greix i sobretot cap nervi a la vista. Tot seguit, ho tallarem a daus més o menys de la mateixa mida.
- I com que la ceba ja té un color dauradet..
- ...Afegirem els daus de pollastre.
- Ho salpebrarem i ho sofregirem un minuts, fins que canvïi de color el pollastre.
- En aquest moment afegirem el curri en pols al gust. Jo he posat una cullerada perque aquest era del fort. Això és qüestió de gustos, com més curri més forta o picant serà la salsa, però vaja, que ja que fem la recepta de pollastre al curri al menys que es noti bé l'espècie del curri.
- Remourem bé per tal que es barregin les espècies.
- I afegirem la llet de coco. Aquesta la vaig comprar al supermercat, al passadís de productes internacionals
- Remourem bé ja que la llet de coco sol tenir grumolls. Ho deixarem coure a foc dolç durant uns 10 minuts.
- Mentrestant, prepararem l'arròs basmati segons les instruccions del paquet.
- Posarem a bullir l'aigua lleugerament salada.
- Un cop l'aigua trenqui el bull incorporarem l'arròs juntament amb l'aigua bullint.
- Deixarem bullir l'arròs de 10 a 12 minuts.
- Escorrerem l'arròs amb un colador i llest.