POLLASTRE AL CURRI AMB ARRÒS BASMATI

Aquesta vegada deixarem de banda la nostra estimada gastronomia i provarem a fer una recepta una mica diferent, una mica més especiada del que estem acostumats i que prové del sud de l'Àsia, especialment de la Índia. Segur que no és exactament la recepta tradicional, per a n'això necessitariem un nadiu que ens expliqués bé com es fa, així que direm que aquesta és la meva versió :)


Ja veureu com es tracta d'una recepta molt fàcil de fer, amb ingredients bàsics i no porta massa temps preparar-la.



INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 3 Pits de pollastre  
  • 300g aprox. d'arròs basmati
  • 1 pot de llet de coco (la podeu trobar als grans supermercats o botigues especialitzades)
  • 1 ceba
  • Curri en pols
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua

PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • Tallarem les cebes en làmines fines. Ficarem un rajolí d'oli d'oliva a la cassola, esperarem que s'acalenti i ficarem la ceba a coure. Ens interessa que no es cremi per tal de no donar mal gust a la salsa al curri, així que ho ficarem a foc mitjà-baix i que vagi coent a poc a poc.


  • Mentrestant, anem a "netejar" i tallar els pits de pollastre a daus. A mi es que m'agrada que el pit de pollastre estigui ben net. Amb això vull dir que no tingui cap trosset de greix i sobretot cap nervi a la vista. Tot seguit, ho tallarem a daus més o menys de la mateixa mida.


  • I com que la ceba ja té un color dauradet.. 




  • ...Afegirem els daus de pollastre. 




  • Ho salpebrarem i ho sofregirem un minuts, fins que canvïi de color el pollastre.



  • En aquest moment afegirem el curri en pols al gust. Jo he posat una cullerada perque aquest era del fort. Això és qüestió de gustos, com més curri més forta o picant serà la salsa, però vaja, que ja que fem la recepta de pollastre al curri al menys que es noti bé l'espècie del curri.


  • Remourem bé per tal que es barregin les espècies.



  • I afegirem la llet de coco. Aquesta la vaig comprar al supermercat, al passadís de productes internacionals



  • Remourem bé ja que la llet de coco sol tenir grumolls. Ho deixarem coure a foc dolç durant uns 10 minuts.

  • Mentrestant, prepararem l'arròs basmati segons les instruccions del paquet.
- Posarem a bullir l'aigua lleugerament salada.
- Un cop l'aigua trenqui el bull incorporarem l'arròs juntament amb l'aigua bullint.
- Deixarem bullir l'arròs de 10 a 12 minuts.
- Escorrerem l'arròs amb un colador i llest.



  • El pollastre ja està llest per servir.




  • Emplatem i llestos!