HUMMUS


L'hummus ha passat a formar part de la llista de receptes de "tapeo" a casa. És una recepta que vaig provar de fer desprès de veure que en vénien als supermercats. Vaig pensar que molt difícil no podia ser i ja veureu que no resulta gens complicat en preparar-lo.

Es tracta d'una pasta o puré de cigrons (si vale, ja sé que no sona molt emocionant, però us asseguro que us sorpendrà), que conté ingredients com l'oli d'oliva, la salsa tahini (una pasta a base de llavors de sèsam de sabor intens i bastant cremosa), i suc de llimona. A més a més, és nutritiu i ens aporta beneficis per a la salut.

L'únic ingredient que podeu pensar que serà difícil de trobar és el Tahín, que jo el vaig trobar sense cap problema a la secció internacional d'un hipermercat a França. Desconeixo si en vénen als hipermercats d'aquí baix (que segur que sí), i sinó aneu a una botiga àrab especialitzada i en trobareu seguríssim.

I abans de començar a explicar-vos la recepta us vull fer 5 cèntims del seu origen. L'origen d'aquesta paraula prové del terme àrab "hummus" que significa "cigró", i pel que he llegit és un plat molt popular per la zona de l'Orient Mitjà, incluits Palestina, Líban, Turquia, Grècia, Siria, Armenia, Xipre i Israel, encara que els origens de l'hummus es remunten a l'Antic Egipte on la recepta era diferent a la que coneixem avui en dia.


Ara sí! Som-hi a la cuina!





INGREDIENTS:

  • 400 g de cigrons cuits (1 pot). Podeu utilitzar cigrons secs, però us portarà més temps al haver-los de bullir.
  • 1 dent d'all
  • El suc d'una llimona (no massa gran)
  • 3 cullerades de Tahín
  • Oli d'oliva
  • Julivert picat
  • Pebre negre mòlt (un pessiguet)
  • Comí (un pessiguet)
  • Pebre vermell dolç
  • Sal



PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • En el bol o recipient on triturarem tots els ingredients, incorporem els cigrons cuits i el suc del pot. Podeu no ficar el suc i us quedarà un hummus més espès, però a mi m'agrada amb la textura que queda.


  • ... les 3 cullerades de salsa Tahín, el suc de la llimona que previament haurem exprimit...


  • ... I la dent d'all picada.


  • Ara és el torn de les espècies. El pebre negre mòlt, el pebre vermell dolç, i una miqueta de comí (no us passeu amb el comí que es notarà molt, almenys a mi no m'agrada massa que predomini el seu gust).
  • Ah, i també afegirem un pessic de sal i una mica de julivert picat, que en aquest cas li vaig ficar del sec ja que no en tenia del natural.


  • I per finalitzar, un bon xorret d'oli d'oliva.


  • I amb el robot de cuina o el túrmix de tota la vida triturarem tots els ingredients.


  • Així és com queda, una pasta consistent.


  • Ara toca emplatar-ho, en un plat, bol...


  • Un rajolinet d'oli i una mica de pebre vermell per sobre i llestos!



  • Es pot acompanyar amb torradetes, bastonets de pa, pa de pita...


  • Ah! i m'he oblidat de dir que l'hummus que us sobri, tupper i a la nevera us aguantarà uns dies. Ara això sí, si veieu que us en ha de sobrar molt i no us l'acabareu feu-ne menys quantitat. 




Que aprofiti!