Es tracta d'una pasta o puré de cigrons (si vale, ja sé que no sona molt emocionant, però us asseguro que us sorpendrà), que conté ingredients com l'oli d'oliva, la salsa tahini (una pasta a base de llavors de sèsam de sabor intens i bastant cremosa), i suc de llimona. A més a més, és nutritiu i ens aporta beneficis per a la salut.
L'únic ingredient que podeu pensar que serà difícil de trobar és el Tahín, que jo el vaig trobar sense cap problema a la secció internacional d'un hipermercat a França. Desconeixo si en vénen als hipermercats d'aquí baix (que segur que sí), i sinó aneu a una botiga àrab especialitzada i en trobareu seguríssim.
I abans de començar a explicar-vos la recepta us vull fer 5 cèntims del seu origen. L'origen d'aquesta paraula prové del terme àrab "hummus" que significa "cigró", i pel que he llegit és un plat molt popular per la zona de l'Orient Mitjà, incluits Palestina, Líban, Turquia, Grècia, Siria, Armenia, Xipre i Israel, encara que els origens de l'hummus es remunten a l'Antic Egipte on la recepta era diferent a la que coneixem avui en dia.
Ara sí! Som-hi a la cuina!
INGREDIENTS:
- 400 g de cigrons cuits (1 pot). Podeu utilitzar cigrons secs, però us portarà més temps al haver-los de bullir.
- 1 dent d'all
- El suc d'una llimona (no massa gran)
- 3 cullerades de Tahín
- Oli d'oliva
- Julivert picat
- Pebre negre mòlt (un pessiguet)
- Comí (un pessiguet)
- Pebre vermell dolç
- Sal
PROCEDIMENT PAS A PAS:
- En el bol o recipient on triturarem tots els ingredients, incorporem els cigrons cuits i el suc del pot. Podeu no ficar el suc i us quedarà un hummus més espès, però a mi m'agrada amb la textura que queda.
- ... les 3 cullerades de salsa Tahín, el suc de la llimona que previament haurem exprimit...
- ... I la dent d'all picada.
- Ara és el torn de les espècies. El pebre negre mòlt, el pebre vermell dolç, i una miqueta de comí (no us passeu amb el comí que es notarà molt, almenys a mi no m'agrada massa que predomini el seu gust).
- Ah, i també afegirem un pessic de sal i una mica de julivert picat, que en aquest cas li vaig ficar del sec ja que no en tenia del natural.
- I per finalitzar, un bon xorret d'oli d'oliva.
- Així és com queda, una pasta consistent.
- Ara toca emplatar-ho, en un plat, bol...
- Un rajolinet d'oli i una mica de pebre vermell per sobre i llestos!