ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN


Les albergínies farcides són tot un clàssic, i a la vegada un plat ben complet. Les podem farcir de mil i una maneres, però aquesta vegada he obtat per farcir-les de carn.


Som-hi a la cuina!




INGREDIENTS (per a 4 persones):
  • 4 albergínies
  • 400g de carn picada de porc
  • 1 ceba
  • 1 primentó
  • 500g aprox. de tomàquet triturat
  • Un gotet de vi blanc
  • Pebre negre mòlt
  • Llorer en pols
  • Un grapat de pa ratllat
  • 1 got de llet
  • Oli d'oliva
  • Sal

PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • Escalfarem el forn a 180ºC.
  • Rentarem i tallarem les albergínies per la meitat i farem uns talls a les vores i al centre.
  • Les enfornarem 40 min aprox. o fins que veigueu que no estan dures.
  • Mentrestant tenim les albergínies al forn aprofitarem el temps i començarem a fer el sofregit pel farcit. Picarem la ceba i el primentó (el primentó prèviament el rentarem). Ficarem un rajolí d'oli a la cassola i quan estigui calent afegirem la ceba. Amb el foc mitjà-baix ho deixarem coure uns minuts.
  • Quan la ceba hagi canviat de color, afegirem el primentó picat. Anirem vigilant que no se'ns cremi.
  • Un cop la ceba i el primentó ben cuits incorporarem la carn picada. Remenarem tots els ingredients i deixarem coure a foc dolç.


  • Quan la carn hagi canviat de color afegirem el tomàquet triturat. No volem que la carn quedi seca, es per això que no esperarem fins que estigui cuita del tot per incorprar el tomàquet.


  • A meitat cocció afegirem el xorret de vi blanc, que sempre li dóna sabor.

  • I no ens oblidem de les albergínies que les tenim al forn! Amb l'ajuda d'una cullereta traurem la polpa amb cuidado per tal de no trencar-la. Han de quedar buides però senceres. Feu atenció que potser cremen!

  • Amb les tisores ho tallarem a trossets més petits si us han quedat trossos grans com a mi.
  • Agregarem la polpa de l'albergínia al sofregit, i afegirem una mica de pebre negre mòlt i una mica de llorer mòlt.

  • I ara agregarem el got de llet.
  • Barrejarem bé i salarem si fa falta.  Jo sempre dic que per saber si falta sal o no, proveu-ho i així anireu a "tiro segur".
  • I ara sí, afegirem el pa ratllat en funció de l'espessor. Si és bastant espès no en fiqueu massa i si és més aviat líquid fiqueu-ne una mica més. Això ja ho veureu vosaltres mateixos.
  • Tot ben barrejat... i ja tindriem llest el farcit.
  • I passarem a l'última part. Farcirem les albergínies amb l'ajuda d'una cullera, ...
  • ... tirem una mica de formatge per sobre, ...
  • ...I cap al forn! Jo he posat uns 10-15 minuts més a 180ºC, perque no m'agrada que quedin dures, i això ho dic per experiència jeje. I desprès a mode grill fins que el formatge estigui gratinat.
  • Emplatem i cap a taula!




Bon profit!