PERNIL D'ÀNEC CURAT


Aquesta vegada us explicaré una fantàstica recepta que no us deixarà indiferents. Es tracta d'un pernil o magret d'ànec curat a casa, és a dir, casolà.
Per aquells que us estareu preguntant que és el magret... doncs, vindria a ser un filet de carn magra tallat del pit de l'ànec encebat. La diferència amb els altres ànecs és que aquest ha estat engreixat amb una alimentació específica.

I encara que no les tenia totes de com quedaria (és el que em passa sovint quan intento de fer una recepta per primera vegada)... m'ha sorprès gratament per a bé. És una d'aquelles coses que no t'esperes que sigui tan fàcil de fer a casa i que quedi tan bé, amb aquest excel·lent sabor com un de compra. Un aliment més que passarà al receptari habitual.


Endavant amb la recepta! 





INGREDIENTS:
  • 1 magret dànec de 400g aprox.
  • 1 kg de sal gruixuda
  • Pebre negre mòlt
  • Pebre vermell mòlt


MATERIAL A UTILITZAR:
  • Una carmanyola o recipient de plàstic de la mida del magret.


PROCEDIMENT PAS A PAS:

  • Primer de tot posarem un dit de sal gruixuda per tota la superficie del recipient.

  • El magret a sobre del llit de sal.
  • I tornarem a cobrir el magret amb una altra capa de sal. Que quedi ben cobert. Amb això, el que aconseguirem es que la sal absorbeixi l'humitat de l'aliment retrasant la fermentació del magret.
  • Taparem el recipient amb la tapa i ho deixarem a la nevera 24h. I fins aquí la primera etapa amb el magret.
  • La segona etapa consistirà en traure el magret d'ànec del recipient i netejar-lo molt bé amb l'ajuda de paper de cuina o drap net. Haurem d'espolsar molt bé tota la sal del magret per tal que no ens quedi massa salat.
  • Un cop ben net l'empebrarem al nostre gust per les dues bandes.
  • L'embolicarem amb un drap net i cap a la nevera 3 setmanes mínim. Jo el vaig posar al calaix de la verdura. 
   El temps de curació serà orientatiu i ha de ser mínim de 3 setmanes ja que sinó us quedarà massa         tou al centre. No patiu si està uns dies més. 

                            
  •  Passat el temps de curació, ja el tindrem el pernil d'ànec llest per consumir-lo. Mmm amb l'olor ja ho diu tot!
  • Talleu-ho al vostre gust.
  • I ara que el tenim llest per disfrutar-lo al tall, cada vegada que acabeu de tallar-ne l'embolicareu amb el mateix drap i el guardareu a la nevera per la propera vegada. Això si no us l'acabeu el primer dia jeje.
  • Què? Fàcil, eh?
                           
  • Que us aprofiti el magret!