ALETES DE POLLASTRE AMB SOJA I MEL

Podriem dir que unes aletes ben rostides són com una llaminadura salada. En menges una i difícil és no agafar-ne una segona.
Així que ja sabeu, si voleu donar-li un toc especial a la vostra recepta d'aletes de pollastre,  no dubteu en macerar-les amb soja i mel!




INGREDIENTS  (per a 16 aletes):
  • 500 kg d'aletes de pollastre
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 2'5 cullerades soperes de salsa de soja
  • 1'5 cullerades soperes de mel
  • Suc exprimit d'1/4 de llimona
  • 1/4 de culleradeta de cafè de pebre negre mòlt
  • 1/4 de culleradeta de cafè de pebre vermell
  • Sal
Necessitarem un tupper o un recipient amb tapa. 




PROCEDIMENT:

  • Començarem tallant les aletes en dos trossos. També les podriem fer senceres, però sempre resultaran més apetitoses si les tallem.


  • Amb l'ajut d'una cullera o un batedor, barrejarem en un bol la salsa de soja, la mel, l'oli d'oliva, el suc de llimona exprimida, el pebre negre mòlt, el pebre vermell i un pessiguet de sal. Ens haurà de quedar una barreja homogènia.


  •  Untarem aleta per aleta amb la barreja que hem preparat anteriorment. Que ens quedin ben impregnades.
  • Les anirem col·locant al tupper o recipient que haurem preparat. Ho taparem i deixarem macerar a la nevera les aletes durant mínim 12 hores. Jo les vaig fer d'un dia per l'altre.

  • Un cop tinguem les aletes macerades, les posarem en una safata per anar al forn, separades, amb la pell cap per avall. No hi afegiu el suc que ha us sobrat de la maceració. Si ho fem, no ens quedaran les aletes cruixents.
  • Enfornarem les aletes durant 40 minuts a 180ºC. A meitat cocció, passats 20 minuts, els hi donarem la volta i les pintarem amb un pinzell amb una mica més de suc de la maceració.
  • Passat el temps de cocció, apagarem el forn. Deixarem reposar uns minuts i ja ho tindrem llest. 
  • Fa bon pinta, no creieu?









Bon profit!