ARRÒS AMB CONILL

L'arròs amb conill és ben conegut en la gastronomia catalana. És un arrosset senzill, sense gaire complicació, però ei... que ben bo que és!
Segurament hi trobareu moltes variants, com en totes les receptes, però aquesta és la meua recepta.


Anem a pel procediment!




INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 1 conill trossejat (podeu demanar que us el tallin a la carnisseria)
  • 400 g d'arròs bomba (o el que tingueu)
  • 1 ceba
  • 1/2 primentó roig
  • 5 cullerades de tomàquet triturat
  • 2 dents d'all
  • 1 gotet de vi 
  • 1 l d'aigua
  • Pebre vermell
  • Sal

PROCEDIMENT:
  • Començarem per fregir el conill. Posarem a la cassola un bon raig d'oli i l'escalfarem. Mentrestant, salarem el conill. Tot seguit, l'afegirem a la cassola i el fregirem. Si teniu el fetge i no us desagrada, fregiu-lo també.




  • Ha de quedar ben fet per les dues bandes. Un cop cuit, el reservarem. 



    • Amb l'oli que hem utilitzat pel conill, hi farem el sofregit. Posarem la ceba i el primentó  previament picats. Ho deixarem coure a foc baix, que es vagi coent lentament. Jo sempre dic que amb els sofregits no s'ha de portar mai pressa.

    • A meitat cocció, picarem l'all...

    • ... I l'afegirem amb la resta. Aneu remenant de tant en tant.
    • Mentrestant s'està fent el sofregit, aprofitarem per triturar el tomàquet i el fetge. Per a la gent que no li agrada el fetge, salteu-vos aquest pas.
    • També aprofiteu per ficar a bullir l'aigua en un cassó a part (fiqueu-ne una mica més d'un litre que sempre s'evapora una mica).

    • Quan veigueu que la ceba, el primentó i l'all són cuits... 
    • Afegirem el tomàquet, ho remenarem, salarem i continuarem amb la cocció a foc lent.
    • Ah, i no ens oblidem d'afegir-hi el vi! I d'anar-ho remenant de tant en tant!

    • Veurem que el tomàquet es comença a enganxar, que està ben concentrat.

    • En aquest punt, afegirem el conill i le donarem un parell de voltes.

    • Ara, és el moment d'afegir-hi l'arròs.
    • El rossejarem durant uns 3 minuts, tot remenant per evitar que no es cremi.
    • Tot seguit, ja hi podem incorporar l'aigua bullint. Rectificarem de sal i ficarem una mica de pebre vermell per sobre. Deixarem fer xup-xup durant 15 minuts a foc mitjà.

    • Una vegada passats els minuts de cocció, aturarem el foc i ho deixarem reposar uns 5 minutets.

    • I ja ho tindriem! Emplatarem i cap a taula!

    • Que aprofiti!