COCA DE TOMÀQUET, CEBA I BOTIFARRA NEGRA

Aquests dies de confinament són durs per a tothom. Com més sabem que ens hem de quedar a casa, més ganes tenim de sortir! Però a dia d'avui és el que ens toca, ja vindran temps millors. En el meu cas, cuinar i compartir les receptes al blog em resulten un bon entreteniment per passar l'estona. I com jo, molta gent s'ha ficat "manos a la obra" a fer tot tipus de receptes! Oi que és entretingut?

Passem a parlar de la coca de tomàquet, ceba i botifarra negra. La recepta de la massa l'he treta d'un canal de Youtube que es diu "El Forner d'Alella", un canal amb videos de receptes molt interessants.
I els ingredients... els que tenia per casa en aquell moment. Com a resultat una coca ben bona! Un altre dia ja hi posarem uns altres ingredients a veure que tal, tot i que aquesta combinació no ens ha decepcionat gens ni mica.



INGREDIENTS:

Per a la massa:
  • 300 g de farina
  • 150 ml d'aigua
  • 70 g d'oli d'oliva (75 ml)
  • Un pessic de sal
Per a la guarnició:
  • 2 tomàquets
  • 4 cebes 
  • 1 tall de botifarra negra


PROCEDIMENT:
  • Començarem per coure la ceba. La tallarem de manera que ens quedi en anelles o en tires primes. Un  rajoli d'oli, un pessic de sal i a coure a foc lent. Anirem remenant de tant en tant.
  • Quan veiguem que la ceba ja està cuita, que és transparent, apagarem el foc i ho reservarem.

  • Posarem a preescalfar el forn a 240°C. 
  • Ara, li toca el torn a la massa. Posarem en un bol la farina, l'oli, la sal i l'aigua.
  • Amb l'ajuda d'una espàtula, amassarem fins que la massa es despegui de les parets del bol.

  • Arribats en aquest punt, és hora d'amassar a mà sobre una superfície neta i plana durant 5 minutets.
  • Farem una bola i deixarem reposar la massa tapada amb un drap net durant 5 minuts.

  • Passats els minuts de repòs, ficarem unes gotes d'oli sobre la taula de treball i sobre el corró...
  • ...I estirarem la massa.
  • Muntarem la safata del forn amb una mica d'oli, hi ficarem la massa a sobre i acabarem de donar-li forma.

  • Ara, passarem a la guarnició. Tallarem els tomàquets a rodanxes fines i ho escamparem per sobre de la massa.
  • Tot seguit, afegirem la ceba que haurem cuit previament...
  • ...I la botifarra negra tallada a rondanxes.
  • Una mica d'oli per sobre i un pessic de sal...
  • ...I cap al forn! Jo l'he tingut 20 minuts a 240°C, encara que la recepta original en digués 15. Ja sabem que cada forn és un món, així que vosaltres ben atents als 15 minuts per veure si la vostra coca està feta o no.
  • La massa ens ha quedat cuita per les dues bandes, apagarem el forn i cap a taula!


  • Que aprofiti!