Sóc una gran amant dels formatges, no es nota? Mireu per on, que aquest formatge el vaig descobrir a la residència on treballo. Van venir els de la marca Vacherin Mont-d'Or a fer una xerrada-degustació per als àvis i en acabar els hi van distribuir fullets amb la recepta del "Vacherin au four". Una altra cosa potser no, però tractant-se de formatge... no vaig dubtar ni un segon en que aquella delicatessen l'havia de fer a casa. El podeu degustar ja sigui sobre patates bullides o amb trossets de pa com una fondue.
Si sou com jo que no coneixieu aquest formatge, us deixo quatre dades sobre el Vacherin Mont-d'Or AOP (appellation d'origine protégée).
La producció i la maduració d'aquest formatge de llet de vaca es realitza a les terres muntanyoses del Jura, al cantó suís de Vaud, rodejat de boscos i prats. El Vacherin Mont-d'Or AOP porta fabricant-se fa més de 100 anys amb el mateix treball artesanal, per a després ser afinat a les bodegues tradicionals fins aconseguir el seu delicat i suau sabor.
El Vacherin és un formatge de temporada que només es pot disfrutar des de finals de setembre fins a l'abril.
INGREDIENTS:
Si sou com jo que no coneixieu aquest formatge, us deixo quatre dades sobre el Vacherin Mont-d'Or AOP (appellation d'origine protégée).
La producció i la maduració d'aquest formatge de llet de vaca es realitza a les terres muntanyoses del Jura, al cantó suís de Vaud, rodejat de boscos i prats. El Vacherin Mont-d'Or AOP porta fabricant-se fa més de 100 anys amb el mateix treball artesanal, per a després ser afinat a les bodegues tradicionals fins aconseguir el seu delicat i suau sabor.
El Vacherin és un formatge de temporada que només es pot disfrutar des de finals de setembre fins a l'abril.
INGREDIENTS:
- Un Vacherin Mont-d'Or
- 1 dent d'all
- 100 ml de vi blanc
- Pebre
PROCEDIMENT:
- Posarem a preescalfar el forn a 200°C
- Agafarem el Vacherin i l'embolicarem amb paper d'alumini. La tapa de fusta que porta com embolcall l'hem de treure, però l'altra part de la "caixeta" no la tocarem.
- Amb l'ajut d'una forquilla punxarem la superficíe, ...
- ... Laminarem una dent d'all, ...
- I amb el forn ja calent, ficarem el formatge a escalfar durant 25 minuts a 200°C.
- Passats els minuts de cocció, ja tindriem el formatge Vacherin llest per a consumir.
- Una mica de pebre per sobre,... i cap a taula que ja se'm fa la boca aigua!
- Ens ho podem menjar acompanyat de patates bullides com una raclette, o com nosaltres hem fet, amb trossets de pa com una fondue. Mmmm boníssim!!
- Que aprofiti!